2 min læsningFCN skifter kunstgræsbanen ud: Allerhøjeste kvalitet

FC Nordsjællands bane på Right to Dream Park bliver stort set altid kåret som Superligaens dårligst bane, men nu kan der være håb for fremtiden, for Farum-klubben har sommeren over skiftet den så udskældte kunstgræsbane ud.

2 min læsning
FC Nordsjælland skifter sin kunstgræsbane
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når Lyngby Boldklub mandag den 1. august gæster Right to Dream Park, venter der oprykkerne en ære.

De kongeblå bliver nemlig det første hold, der får lov at møde FC Nordsjælland på nordsjællændernes nye bane på Right to Dream Park.

Sommeren over har FC Nordsjælland nemlig arbejdet på at udskifte den slidte og udskældte kunstgræsbane ud med en ny og topmoderne en af slagsen.

– Vi gik i gang, lige efter vi havde spillet den sidste hjemmekamp i foråret, og hen over de sidste to måneder har vi arbejdet med at få skiftet til den nye bane, som blev taget i brug tidligere på måneden. Så nu er vi helt klar til Lyngby-kampen på mandag, forklarer Club Director i FC Nordsjælland Søren Kristensen.

– Det er rigtig vigtigt for os at kunne tilbyde de bedste faciliteter for vores sportsudøvere. Den nye bane i Right to Dream Park er helt i tråd med den tankegang. Udskiftningen af banen gør, at vi nu har en bane på allerhøjeste niveau – hele året rundt, lyder det videre.

Selvom det er helt efter bogen at spille på en kunstgræsbane, så har FC Nordsjællands nu tidligere bane igennem mange år modtaget hård kritik.

I Spillerforeningens årlige afstemning blandt superliga-anførerne blev banen i Farum igen i maj kåret som den suverænt ringeste af de 12 daværende superligabaner med en score på sølle 1,21 på en skala fra 1 til 5.

Superligabanerne: Brøndby vinder igen – FCK halter

I Silkeborg spiller de ligeledes hjemmekampe på kunstgræs, og selvom banen på Jysk Park blev nummer 11 i afstemningen, scorede den forholdsvis nye kunstgræsbane med 2,14 markant højere end banen i Farum.

– En vigtig pointe i forhold til kunstgræsbaner er, at de hvert år skal undersøges af et uafhængigt laboratorium, så man sikrer, at de lever op til de standarder, FIFA sætter for kunstgræsbaner. Det er et krav fra Divisionsforeningen, at man gør det, og det følger vi selvfølgelig.

– Rent praktisk foregår det ved, at banen testes gennem blandt andet boldrul, opspring og stødabsorbering. Alt i alt foregår der en meget minutiøs gennemgang, som sikrer, at alle steder på banen lever op til kravene fra FIFA, lyder det fra Søren Kristensen.

FC Nordsjælland blev i sommeren 2012 den første klub i Superligaen til at skifte fra almindeligt græs til kunstgræs.

Timeline

Notifications

Notifikationer