RB Leipzig tog onsdag aften mod Champions League-finalister fra Liverpool, og ganske overraskende blev det østrigerne, der trak sig sejrrigt ud af den duel.

Jürgen Klopp Liverpool RB Salzburg

RB Salzburg gjorde det, som RB Leipzig ikke formåede.

Liverpool slagtede i sidste uge den tyske RedBull-klub med hele 0-5, men onsdag tog østrigske RB Salzburg revanche på RedBull-koncernens vegne, da de slog englænderne med 1-0.

Liverpools nyindkøbte angriber Darwin Nunez scorede i sidste uges kamp hele fire mål mod Leipzig, men onsdag var et fint forsøg på overliggeren uruguayanerens bedste bud på en scoring.

Bare et minut efter efter Nunez’ mulighed, burde østrigerne i stedet være kommet foran, da Benjamin Sesko brændte en stor mulighed på den spanske reservemålmand Adrian, men Seskos chance var ingenting i forhold til den, som holdkammeraten Fernando fik på returbolden.

På et stort set frit mål formåede den nyslåede Salzburg-brasilianer at sparke bolden enddog langt forbi den ene opstander.

Østrigerne kom dog foran blot seks minutter senere, da slovenske Benjamin Sesko kompenserede for både sin egen og holdkammeratens afbrænder, da han sammen med Noah Okafor flot broderede sig igennem en hullet Liverpool-defensiv.

Liverpool skiftede tre spillere i pausen og yderligere otte spillere efter en time, mens Salzburg i pausen skiftede hele holdet med undtagelse af målmanden, hvilket også betød, at danske Maurits Kjærgaard måtte nøjes med de første 45 minutter.

Liverpool satte sig i anden halvleg mere og mere på begivenhederne, og særligt mod slutningen var det et mindre mirakel, at østrigerne hold bolden ud af målet.

Det endte dog med en snæver 1-0-sejr til østrigerne, der dermed tilføjer de engelske vicemestre det andet nederlag ud af fire mulige i opvarmningen til Premier League-opstarten mod Fulham den 6. august.