2 min læsningFCK-reserve: Glæder mig til at komme i kamp trods omstændighederne

F.C. København må undvære førstemålmand, polske Kamil Grabara, de kommende seks til otte uger, efter han pådrog sig flere brud i ansigtet efter sit sammenstød med AaB’s Mathias Ross i weekenden. Reservemålmand Kalle Johnsson står dog klar i kulissen.

2 min læsning
Kalle Johnsson FCK
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det er svært at glæde sig over en holdkammerats skade, men for Karl-Johan ’Kalle’ Johnsson betyder Kamil Grabaras skade en ny chance for den rutinerede svensker.

32-årige Johnsson var kun i kamp for F.C. København fire gange i sidste sæson, men efter Kamil Grabaras skade i søndagens kamp mod AaB venter der nu svenskeren flere kampe i den nærmeste fremtid, og det er han helt klar til.

– Jeg har en god erfaring og et stærkt hold omkring mig, så jeg glæder mig til at komme mere i kamp, selvom jeg ikke bryder mig om baggrunden for det med Kamils skade, lyder det fra Johnsson.

Det var allerede efter otte minutter af søndagens kamp, at Johnsson måtte erstatte sin polske målmandskollega i målet, og dermed har han allerede efter to runder spillet flere superligakampe i denne sæson, end han gjorde i hele sidste sæson, hvor polske Grabara sad solidt på pladsen i det københavnske mål.

– Kamil har gjort det helt fantastisk for os og sat nogle imponerende rekorder, så han er en meget meget dygtig målmand. Jeg skal gøre tingene på min måde, og jeg kender holdet og vores måde at gøre tingene på rigtigt godt.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Jeg har spillet kampe med alle drengene mange gange, og relationerne med holdet er gode. Jeg skal finde min kampform 100 procent, men jeg føler mig klar og er fysisk i topform, så jeg skal nok være klar til de opgaver, der kommer, lyder det fra Johnsson.

En af de opgaver bliver formentlig, når F.C. København skal forsøge at spille sig i det forjættede land – Champions League, men det kræver, at de danske mestre klarer sig videre fra den såkaldte playoff-runde – den sidste kvalifikationsrunde, hvor modstanderen endnu ikke er fundet.

– Der venter nogle store og vigtige kampe både i Superligaen og i Europa, hvor vi jagter drømmen om at komme i Champions League, som jeg ikke selv har prøvet før. Jeg vil give alt for, at vi lykkedes både nationalt og internationalt, slutter Kalle Johnsson.

Den 32-årige svensker har netop taget hul på sin fjerde sæson i F.C. København, efter han skiftede til hovedstadsklubben fra franske Guingamp forud for 19-20-sæsonen.

Timeline

Notifications

Notifikationer