International Fodbold

Belgien udklasserede Polen i Nations League

Belgien sikrede sig deres første sejr i Nations League, da mandskabet besejrede Polen på hjemmebane.

Kevin De Bruyne Belgien Polen Nations League

Belgien vandt onsdag aften med hele 6-1 over Polen i Nations Leagues Gruppe 4, hvor belgierne i anden halvleg fik vist deres store kvaliteter på King Baudouin Stadium i Bruxelles.

Hjemmeholdet havde fra kampens start det hele store overtag på opgøret, hvor især Kevin De Bruyne skabte den ene store chance efter den anden.

Alligevel var det polakkerne, der kom i front efter 28 minutter, da den altid brandvarme Robert Lewandowski scorede til 0-1. Her viste Bayern München-angriberen, at han på trods af de mange transferrygter til FC Barcelona stadig kan holde fokus på spillet, da angriberen med en flot nedtagning og kølig afslutning satte bolden ind bag Simon Mignolet i det belgiske mål.

Bayern-direktør giver dårligt nyt om Lewandowski-exit

Belgierne formåede dog at få svaret tilbage kort før pausefløjt, da bolden havnede for fødderne af Axel Witsel efter lidt ping pong spil inde i feltet. Her viste Borussia Dortmund-spilleren sin klasse, da han med en fremragende afslutning scorede til 1-1 i det 42. minut.

Knap et kvarter inde i anden halvleg blev det Belgiens tur til at komme i front i opgøret, da Eden Hazard med en god aflevering fandt Kevin De Bruyne, der iskoldt sparkede bolden ind bag Bartlomiej Dragowski til 2-1 efter 59 minutter.

Belgien var dog ikke færdige med at score mål i opgøret, for i det 73. minut var det Brighton & Hove Albion-spilleren Leandro Trossards tur til at komme på scoringstavlen, da han sparkede bolden i netmaskerne til 3-1. I det 80. minut var Trossard endnu engang på spil, da han fra kanten af feltet krøllede bolden helt op i det polske målhjørne til 4-1.

Medie: Dembélé har valgt PL-klub

Tre minutter skulle der kun gå, før Leander Dendoncker fra Wolverhampton ville på scoringstavlen, da han med et drøn af et langskud kanonerede bolden ned i det lange hjørne bag Dragowski i det polske mål til 5-1.

Belgierne var dog ikke færdige med at score mål, for i det 94. minut lukkede og slukkede Vitesse-angriberen Lois Openda kampen med sin scoring til 6-1 på et frækt lob.

Den overbevisende sejr betyder, at Belgien kan notere sig for deres første sejr i denne udgave af Nations League, mens Polen må notere sig for deres første nederlag.