International Fodbold

Hjulmand: Det her ændrede kampens rytme

En genistreg fra Kasper Hjulmand var med til at vende kampen mod Frankrig på hovedet.

Danmark Danske landshold Kasper Hjulmand sejr Frankrig
Landstræner Kasper Hjulmand efter UEFA Nations League kampen mellem Frankrig - Danmark på Stade de France i Paris, fredag den 3 juni 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Danmark leverede en sensationel præstation, da de slog Frankrig med 1-2 på udebane fredag aften i UEFA Nations League.

Franskmændene pressede hårdt på for en scoring, og efter knap en time sendte Karim Benzema de forsvarende verdensmestre på sejrskurs.

‘Corner Comeback’ – Cornelius sikrede Danmark flot 2-1 sejr mod Frankrig

Det blev der lynhurtigt fulgt op på ude fra danskernes bænk, hvor Kasper Hjulmand foretog sig tre altafgørende indskiftninger. Her kom Mikkel Damsgaard, Rasmus Nissen Kristensen og aftenens enestående danske helt, Andreas Cornelius på banen, og det ændrede kampens gang.

– Vi var opmærksomme på, at vi ville skifte. Vi planlagde det og trænede det hele ugen på at lave det her skifte. Jeg skulle lige vælge det rigtige tidspunkt, og da vi så kom bagud, var det med at gøre det i en fart, siger Kasper Hjulmand efter sejren til TV2.

Hjulmands genistreg sikrede sejren, da indskiftede Cornelius bankede bolden i netmaskerne to gange. Derudover har han store roser til truppen for deres omstillingsparathed, og så var der også plads til at afvise en ellers bred dansk bekymring.

– Jeg synes, det er fedt at spillerne er klar på de her ting, og jeg synes det ændrede kampens rytme. Man kunne se positionerne forandrede sig, og det gjorde dem (Frankrig, red.) i tvivl om tingene, og vi fik vel også konstateret at Mikkel Damsgaard og Christian Eriksen godt kan være på banen på samme tid, lyder det fra landstræneren med et kækt smil på læben.

Cornelius om matchvinder-rolle: Nu kan jeg sprinte uden at få en fiber

Med sejren lægger Danmark sig på en foreløbig andenplads i UEFA Nations Leagues gruppe 2, da Østrig slog Kroatien med 0-3.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P