Premier League

Brentford-ejer: Ville have hentet Nørgaard i Brøndby

De har tjent millioner af pund på spillere i Brentford, hvor de har gjort det til en forretningsvej at købe spillere billigt og sælge dem dyrt. Premier League-klubben bruger underliggende data til at udpege spillere, der har potentiale til mere, end deres præstationer viser.

Christian Nørgaard Thomas Frank Brentford
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Christian Nørgaard har kontrakt i Brentfor til 2025, men solgte de ham nu, ville de formentlig få tre gange så meget for ham, som de i 2019 betalte for ham i Fiorentina.

Nørgaard blev efter en skidt sæson i den italienske klub hentet til London-klubben Brentford, og det var ikke mindst takket være et godt forhold til klubbens nuværende cheftræner Thomas Frank, som kendte ham fra deres fælles tid i Brøndby.

Netop det med at hente folk til klubben, som på den ene eller anden måde har en forbindelse til trænerteamet er dog ikke noget ejer Matthew Benham i udgangspunktet er tilhænger af. Med Nørgaard forholdt det sig lidt anderledes.

– Jeg kunne virkelig, virkelig godt lide Nørgaard og jeg ville helt sikkert have hentet ham direkte i Brøndby. Men da det så ikke fungerede for ham i Fiorentina, ville jeg have været skeptisk, forklarer Benham.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Brentford og deres danske søsterklub FC Midtjylland er efterhånden blevet kendte for deres ’moneyball’-tilgang til spiller-scouting.

Klubben identificerer en mulig ny spiller på en lang række underliggende parametre, og i stedet for at købe spillere, der allerede præsterer, så leder de efter tegn hos spillere, der indikerer, at potentialet er til mere – dybest set at en spiller underpræsterer i forhold til sine evner.

Derfor er Benham i udgangspunktet ikke begejstret for spillerkøb, der alene beror på personlige relationer imellem en spiller og en træner.

– Cheftræneren bliver valgt, fordi han er en fremragende træner. Jeg må hellere tilføje, at selvom jeg selv var skeptisk over managere, der sagde; ’Jeg kan lide ham, fordi han har spillet for mig før’, så er jeg måske ikke helt så meget imod det koncept, som jeg har været.

– Med Deano (Tidligere træner Dean Smith, red.) hentede vi Rico [Henry] og Romaine [Sawyers]. Med Thomas [Frank] har vi hentet en million danskere herunder Nørgaard og Eriksen. Med det sagt, så var vi formentlig gået efter alle de spillere uanset. Nok ikke lige Eriksen. Heller ikke [Mads] Roerslev, forklarer Benham.

FCM-ejer: Klubben var formentlig gået konkurs uden mig

Mads Roerslev kom til Brentford fra F.C. København i 2019, da han efter lejeophold hos svenske Halmstad og 1. Divisionsklubben Vendsyssel FF endnu ikke havde slået endeligt igennem i F.C. København.

I Roerslevs tilfælde var det Brentfords nuværende assistenttræner, Brian Riemer, der kendte den i dag 22-årige højreback fra sin tid i den danske hovedstadsklub.

– Faktum er, at han var lovende på ungdomsniveau, men hans første tid som professionel gik ikke godt. Under normale omstændigheder ville vi ikke have hentet ham, forklarer Benham.

Brentford formåede allerede som Championship-klub at foretage et par ganske imponerende spillersalg. Saïd Benrahma blev købt for 12 millioner kroner og solgt videre for 205 millioner kroner. Ollie Watkins kostede 54 millioner kroner, men blev solgt til Aston Villa for 254 millioner kroner. Neal Maupay kostede 15 millioner kroner, og to år senere blev han solgt for 165 millioner kroner.

Ifølge Transfermarkt er klubbens mest værdifulde spillere i skrivende stund angriberen Ivan Toney og målmanden David Raya. Ifølge mediet har de to spillere end markedsværdi på henholdsvis 260 millioner kroner og 135 millioner kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P