2 min læsningFriis og Friis møder hinanden og deres tidligere klubber

Der er flere ting end bare kampen om europæiske billetter på spil, når både Lars og Jacob Friis søndag for første gang står overfor hinanden og begges tidligere klubber.

2 min læsning
Jacob Friis og Lars Friis AaB Viborg Conference League
Foto: Henning Bagger & Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Søndag klokken 18:30 skal Superligaens uigenkaldeligt sidste kamp i denne sæson spilles.

Den står mellem AaB og Viborg FF på Aalborg Stadion, og først og fremmest er der en plads i Europa Conference League-kvalifikationen på spil.

Duellen om europæisk fodbold spilles over én kamp, og som deltagere i mesterskabsspillet er det AaB, der står med hjemmebanefordelen.

På sidelinjen vil der stå to cheftrænere i form af AaB’s Lars Friis og Viborgs Jacob Friis, der godt nok ikke er i familie men til gengæld har en del andre ting til fælles.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN ⚽️👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

For Lars Friis’ vedkommende er det første gang, han står overfor sin nu tidligere arbejdsgiver fra Viborg FF, som han i en lidet køn affære forlod denne vinter til fordel for jobbet som cheftræner i netop AaB.

– Jeg vil da også lyve, hvis jeg sagde, at det ikke var specielt for mig at skulle møde Viborg. Naturligvis er det da noget særligt, at det er Viborg, men jeg vil også gerne understrege, at det jo ikke er første gang, at jeg møder en tidligere klub, siger Lars Friis til Nordjyske.

For Jacob Friis’ vedkommende er situationen mere eller mindre præcis den samme, for i perioden fra november 2018 til oktober 2020 stod han nemlig i spidsen for AaB i 66 kampe, ligesom han forinden havde fungeret som assistenttræner og ungdomstræner i klubben fra sin hjemby.

– Det er selvfølgelig lidt specielt, men på en god måde. Det er første gang, jeg står overfor AaB, og det er jo en klub, jeg ikke kun lige var på et lynvisit i, men et sted, jeg har været i mange år, så det bliver noget særligt at stå der, men det fylder jo ikke noget i forberedelserne til kampen, og når der fløjtes op, så tænker man slet ikke over det. Mit fokus er alene på, at vi skal til Aalborg for at vinde kampen, siger Jacob Friis til Viborg FF’s hjemmeside.

Ifølge bookmakerne er AaB små favoritter til opgøret, men nordjyderne må undvære flere spillere, herunder blandt andre Anfører Lucas Andersen og viceanfører Rasmus Thelander, der sidder ud med henholdsvis en skade og karantæne.

For at bringe en smule ekstra kolorit til opgøret, har Viborgs hollandske forsvarsspiller Lars Kramer de seneste uge været rygtet kraftigt på vej til netop AaB.

Timeline

Notifications

Notifikationer