2 min læsningAaB’s Rinne: Kan ikke se hvornår ellers

Når AaB på søndag møder Viborg i sæsonens sidste kamp, bliver det farvel til den svenske målmand Jacob Rinne, der har kontraktudløb i den nordjyske klub. Rinne ser muligheden som sin eneste for igen at prøve sig af udenfor Skandinavien.

2 min læsning
Jacob Rinne forlader AaB
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Han prøvede det i sæsonen 16-17, og nu er tiden kommet til igen at prøve sig af i det store ’udland’ for AaB-målmand Jacob Rinne.

Svenskeren har i og for sig tilbragt de sidste seks sæsoner i udlandet, for de seneste fem sæsoner hos AaB har, selvom det er vanskeligt at høre på svenskerens nærmeste perfekte dansk, også været et udlandsophold for målmanden.

Rinne kom til AaB efter en enkelt sæson i belgiske Gent, og efter ikke færre end 167 – formentlig snart 168 kampe – trækker landene udenfor Skandinavien igen i den snart 29-årige målmand.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Som jeg har sagt i næsten hele min tid i AaB, så er mit mål at komme ud igen og få et nyt eventyr. Nu har jeg kontraktudløb, jeg er 29 somre, og hvis ikke det skal være nu, så kan jeg ikke rigtig se, hvornår det skal være, siger Rinne til AaB’s egen hjemmeside.

Undervejs i sin tid i Aalborg har Rinne foruden imponerende danskkundskaber opnået en milepæl i den nordjyske klub. Han er nemlig den udlænding, der har spillet flest kampe for klubben. Faktisk har han efter Viborg-kampen 35 kampe mere i AaB-trikoten end nummer to på listen – estiske Andres Oper.

– Det er ikke noget, man tænker på, mens man er i det, men om et stykke tid, når alt er sunket ind, så tror jeg, jeg er endnu mere stolt, end jeg er i dag. At stå i historiebøgerne i AaB, som er en kæmpe klub i Danmark og også i Skandinavien, det tager jeg med mig i lang tid, lyder det fra Rinne.

AaB’s kamp mod Viborg søndag på Aalborg Stadion afgør, hvem af de to hold der kan se frem til kvalifikationskampe til næste sæsons Conference League.

Timeline

Notifications

Notifikationer