Europæisk Fodbold

UEFA: Hold fra Hviderusland og Ukraine kan ikke mødes

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har fredag besluttet, at hold fra Hviderusland og Ukraine ikke kan mødes i nogen af forbundets turneringer.

Uefa hviderusland
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Hviderusland er ikke blevet mødt af de samme sanktioner fra UEFA, som gør sig gældende for Rusland.

Ikke desto mindre tager det europæiske fodboldforbund nu alligevel sine forholdsregler, eftersom russiske styrker har invaderet Ukraine igennem og med accept fra nabolandet Hviderusland.

– UEFA’s eksekutivkomite har i dag (fredag, red.) besluttet at forhindre hold fra Hviderusland og Ukraine i at kunne mødes i nogen fremtidige UEFA-turneringen med øjeblikkelig virkning og indtil andet meldes ud, lyder det på UEFA’s hjemmeside.

Beslutningen lægges ovenpå en beslutning fra den 3. marts, hvor den samme eksekutivkomite besluttede, at der ikke måtte spilles kampe i UEFA-regi på hviderussisk jord, ligesom fans ikke ville blive tilladt til kampe, hvor hviderussiske hold stod som værter – eksempelvis hvis et hviderussisk hold flyttede sine kampe til et andet land.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Dagens beslutning fra UEFA kommer i et forsøg på at få turneringer som Champions League, Europa League og Conference League til at glide så problemfrit som muligt.

UEFA vurderer i samme ombæring at sikkerheden for hold, officials og andre deltagere ikke kan garanteres på grund af den militære konflikt.

Den hviderussiske liga følger kalenderåret, og nationens seneste mester blev således fundet helt tilbage i november, hvor Shaktyor Soligorsk trods et nederlag i sidste runde kunne lade sig kåre som mestre med et forspring på 10 point ned til Bate Borisov på andenpladsen.

Til sommer venter der Shaktyor Soligorsk en kvalifikation til Champions League, mens Bate Borisov og Dinamo Minsk må nøjes med kvalifikation til Conference League.

Bate Borisov er med 15 hviderussiske mesterskaber den mest succesfulde klub i Hviderusland, siden landet i 1992 blev skilt fra Sovjetunionen. I sovjettiden var Dinamo Minsk regionens største klub.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P