Premier League

Mourinho revser igen Manchester United

José Mourinho vandt onsdag sin femte europæiske titel, da AS Roma vandt Conference League, og efterfølgende har den karismatiske portugiser igen-igen brugt lejligheden til at sende en sviner afsted mod sin tidligere arbejdsgiver fra Manchester United.

José Mourinho Manchester United
Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix

– Man kan skifte kone, politik og religion, men man kan aldrig – aldrig skifte sin favorit-fodboldklub.

Citatet kommer fra franske Eric Cantona, men det lader ikke til at være den eneste ting, han og portugisiske José Mourinho er uenige om.

Mens ’King Eric’ fortsat nyder nærmest gudestatus i Manchester United, så kan det samme langt fra siges om José Mourinho, men den manglende kærlighed er tilsyneladende helt og aldeles gensidig.

Det slog Mourinho igen fast i kølvandet på sin Conference League-triumf med AS Roma.

– Jeg føler mig som en ’Romanista’, men det er nok bare måden, jeg arbejder på. Jeg er Porto-fan, Inter-fan, Chelsea-fan, jeg er vild med Real Madrid, og nu er jeg Roma-fan, jeg tilhører alle de klubber, fordi vi har haft de øjeblikke sammen, lyder det fra Mourinho ifølge The Mirror.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Eftersom Conference League først forud for denne sæson blev indstiftet, er José Mourinho den første træner, der vinder det nye europæiske trofæ. Dermed er han også den eneste træner, der har vundet alle tre nuværende europæiske trofæer. To Champions League-titler med henholdsvis Porto og Inter samt Manchester Uniteds seneste trofæ i form af Europa League-titlen i 2017.

– Som I ved, har jeg vundet europæiske turneringer med fire forskellige klubben. At vinde med Manchester United, selvom det var et Manchester United hold, som manglede kvalitet for at være et rigtigt Manchester United-hold, er næsten naturligt.

– At vinde Champions League med Porto er ikke normalt. At skabe glæde hos folk ved at vinde Champions League med Inter. Inter er selvsagt en kæmpe klub, men jeg tror det var 50 år siden, at de havde vundet Champions League og skabt glæde hos fansene. At vinde denne turnering (Conference League, red.) skaber også glæde hos folk, lyder det fra Mourinho.

Den portugisiske træner havde dog stadig lige ét skud tilbage i bøssen.

– Det gode ved min karriere er, at ud over Europa League med Manchester United, så har det været meget, meget, meget specielt at vinde med Porto, Inter og Roma.

Mourinhos Roma tager historiens første Conference League-titel

José Mourinho var manager i Manchester United fra juli 2016 til december 2018. Ser man bort fra den periode på 19 kampe, hvor Ole Gunnar Solskjær kun var midlertidig manager samt de tre kampe, som Michael Carrick fik i spidsen for holdet i november og december sidste år, så er portugiseren den manager, der har haft det bedste pointgennemsnit i klubben siden Sir Alex Fergusons afsked i 2013.

Mourinho fik i alt 144 kampe i spidsen for Manchester United.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P