Dansk Fodbold

Abildgaards russiske træner: Der var et forfærdeligt pres

Oliver Abildgaard benyttede modsat Anders Dreyer ikke muligheden for at skifte væk fra russiske Rubin Kazan dette forår, men han havde slet ikke muligheden, fortæller hans russiske træner nu.

Oliver Abildgaard
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det har næppe været nogen helt nem situation at stå i for 25-årige Oliver Abildgaard dette forår.

Den nordjyske midtbanespiller havde taget hul på sin anden sæson i russiske Rubin Kazan, da Rusland invaderede Ukraine, men da udenlandske spillere helt ekstraordinært fik lov at forlade det krigsførende land, befandt danskeren sig i en ikke særlig ønskværdig position.

– Abildgaard var skadet, da han skulle træffe beslutningen, så han havde ingen steder at tage hen. Vores spillere er eftertragtede, og de er taget til klubber af høj kvalitet. Abildgaard var skadet, han skulle først have sluttet sig til truppen midt i maj, intet hold vil tage en spiller, når der kun resterer én runde, fortæller Abildgaards træner Leonid Slutsky til klubbens hjemmeside.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Der var et forfærdeligt pres. Da jeg ville inkludere ham i truppen, sagde han, at det ikke var muligt. I Danmark følger de ethvert skridt, lyder det videre fra den tidligere russiske landstræner.

Abildgaard var dog allerede sidst i april tilbage i aktion for Rubin Kazan, som efter en fabelagtig start på sæsonen endte med at tage en af de to direkte nedrykningspladser i den russiske liga.

Undervejs sad Abildgaard dog ude med en skade fra nytår og til midten af april.

– Han tog hjem i tre uger for at komme sig og forsikre sine forældre – de var grædefærdige. Han havde to muligheder: At genoptræne i klubben med vore professionelle fysioterapeuter eller ikke ikke skifte, fortæller Slutsky.

Oliver Abildgaards danske holdkammerat i Rubin Kazan, Anders Dreyer, var ikke skadet, da muligheden bød sig, og han skiftede som bekendt midlertidigt tilbage til FC Midtjylland.

Ifølge Leonid Slutsky skal man dog ikke umiddelbart være nervøs for, at Anders Dreyer har været nødsaget til at gå ned i løn som følge af sit skifte til FC Midtjylland.

– Det er usandsynligt, at man skifter, hvis man får tre millioner euro. Eftersom vi har meget konkurrencedygtige lønninger i Rubin, har spillerne, der forlod os, enten fået mere eller det samme i løn. I Midtjylland, Djurgården, Sheffield og Korea har ingen fået løn under vores. Det viser kvaliteten hos vores ledelse, lyder det således fra Slutsky.

Rubin Kazan sluttede sæsonen med bare én sejr i de sidste ti kampe, og det kostede altså en nedrykning til den næstbedste russiske række. Oliver Abildgaard spillede de sidste fem kampe for klubben, og i de sidste tre kampe bar han endda anførerbindet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P