FC Midtjylland vandt pokalfinalen over OB efter straffe

OB og FC Midtjylland duellerede på denne Kristi Himmelfartsdag i pokalfinalen, der i denne omgang blev spillet på Brøndby Stadion. Kampen måtte dog ud i en dramatisk straffesparkskonkurrence for at finde sin afgørelse.

FC Midtjylland

Det er en fast tradition, at Kristi Himmelfartsdag i Danmark er lig med pokalfinale. Det var også tilfældet denne torsdag, hvor de to superligaklubber OB og FC Midtjylland bragede sammen på Brøndby Stadion.

Her blev kampens sejrsherre FC Midtjylland, der efter en omgang forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence efter 0-0 i ordinær spilletid kunne sikre sig titlen som vindere af denne sæsons udgave af Sydbank Pokalen.

Dermed sikrede FC Midtjylland sig sin anden pokaltitel i klubbens historie, hvor Evander satte det afgørende straffespark i kassen.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN 👇🏼👇🏼

Efter en tam første halvleg, hvor nervøsiteten var til at føle på fra begge mandskaber, kom der mere gang i den i anden halvleg. Her havde Sander Svendsen fra OB halvlegens første store chance, men han måtte se sin afslutning fra nært hold gå forbi mål.

Lidt efter følte Evander sig snydt for et straffespark, da han blev skubbet i ryggen. Dog forblev dommer Sandi Putros’ fløjte tavs, og spillet kunne herefter fortsætte.

Efter knap 73 minutter havde OB nok engang chancen for at bringe sig foran, men denne gang måtte Emmanuel Sabbi se sin afretning på Issam Jebalis frispark gå forbi David Ousted i FCM-buret.

Kampens helt store chance i ordinær spilletid tilfaldt slutteligt Jakob Breum fra OB efter 88 minutters spil, da han bragede kuglen mod kassen. Dog måtte han se sit forsøg reddet af David Ousted, og dermed måtte pokalfinalen ud i forlænget spilletid og to gange 15 ekstra spilleminutter.

I den forlængede spilletid var det FC Midtjylland, der først viste tænder. Et fikst sammenspil mellem Anders Dreyer og Evander, endte først med en afslutning fra Anders Dreyer fra nært hold, der blev reddet, hvorefter Evander sparkede på kassen efterfølgende. Også dette forsøg blev på herorisk vis reddet inde på målstregen af en OB-spiller.

I anden halvdel af den forlængede spilletid var midtjyderne så nok engang tæt på, men overliggeren var i første omgang i vejen for Evander, hvorefter Hans Christian Bernat nuppede Anders Dreyers skud på mål med en fin redning.

Mere blev det ikke til, hvorfor den danske pokalfinale måtte afgøres i en straffesparkskonkurrence, hvor FC Midtjylland som førnævnt trak det længste strå.

Undervejs brændte Simon Okosun og Kasper Larsen for OB, mens Erik Sviatchenko gjorde det samme for FC Midtjylland. Dog var scoringer af Anders Dreyer, Pione Sisto, Raphael Onyedika og til slut Evander nok til at sikre FC Midtjylland sin anden pokaltitel i klubbens 23-årige historie.