Dansk Fodbold

Hjulmand: Vi er ikke på samme sted som sidste år

Landstræner Kasper Hjulmand udtog tidligere på ugen den landsholdstrup, der i juni skal spille fire kampe i Nations League. For et år siden var det et EM, der ventede forud, og der er mere end bare 12 måneders forskel på Hjulmands to trupper.

Kasper Hjulmand
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

En plads i semifinalen blev endestationen for det danske landshold ved EM sidste år, men det er langt fra givet, at det ville gå lige så godt, hvis turneringen var i år.

Landstræner Kasper Hjulmand er nemlig ikke ubetinget tilfreds med den spilleform, han ser hos sine landsholdsspillere rundt omkring i Europa.

– Jeg synes, at der er for mange spillere, som ikke er på det samme sted, som de var, da vi startede EM. Der er for mange spillere, der ikke får spilletid, der er for mange spillere, der ikke har spillet nok, så jeg synes ikke, vi er på helt det samme sted nu, som vi var i optakten til EM, lyder det fra Kasper Hjulmand.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Specielt den danske offensiv er blevet ramt det seneste års tid, hvor spillere som Martin Braithwaite, Mikkel Damsgaard og Yussuf Poulsen af forskellige årsager har set et markant fald i spilleminutter.

Braithwaite er gået fra 29 ligakampe i sidste sæson til fire i denne sæson, Mikkel Damsgaard har gået fra 35 Serie A-kampe til 11, mens Yussuf Poulsen blot har fået 19 minutter i de sidste tre kampe for RB Leipzig. Desuden har anfører Simon Kjær ikke spillet siden 1. december, hvor han blev knæskadet.

Der er dog også et par lyspunkter.

– Der er nogle spillere, der har taget et skridt yderligere. En spiller som Andreas Skov Olsen står stærkere nu – meget stærkere end han gjorde for et år siden. Joachim Andersen har taget nogle rigtig flotte skridt i den her sæson; Har spillet stort set det hele for Crystal Palace. Vi har en [Christian] Nørgaard, der har taget store skridt frem, lyder det fra Hjulmand, der dog har konklusionen klar.

– Der er enkelte spillere, der står stærkere, men samlet set synes jeg, at der er for mange, der har været lidt for meget væk, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Det danske landshold skal i juni spille fire landskampe i Nations League. De starter med udekampe mod Frankrig og Østrig den 3. og 6. juni, mens de den 10. og 13. juni tager imod Kroatien og Østrig hjemme i Parken.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P