Dansk Fodbold

Esbjerg-træner: Esbjerg er et flagskib i dansk fodbold

Onsdag aften stod det klart, at traditionsklubben Esbjerg fB må med Jammerbugt FC en tur ned i den tredjebedste danske fodboldrække. Det sker tre år efter, at klubben vandt bronzemedaljer i Superligaen.

Steffen Ernemann Esbjerg
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Hvis stemningen er trykket i og omkring Blue Water Arena i Esbjerg i dag, så er der ikke det store at sige til det.

Danmarks fjerdestørste fodboldstadion dannede onsdag aften ramme for Esbjerg fB’s hjemmekamp mod Fremad Amager – en kamp som vestjyderne skulle vinde, hvis de ville holde liv i håbet om overlevelse.

Sådan gik det dog langt fra, for selvom hjemmeholdet undervejs førte 2-0, så sluttede kampen med et 2-3-nederlag for vestjyderne.

– Esbjerg er jo et flagskib i dansk fodbold, så det er en stor fodboldklub med mange interessenter og en fodboldklub, der har været med til at præge dansk fodbold, så det er selvfølgelig ikke godt, men hvad der kommer til at ske, er ikke i mine hænder, og det vil jeg heller ikke bruge min tid på at svare på, for det er ikke noget, jeg har noget med at gøre, lyder det fra Esbjergs midlertidige cheftræner Steffen Ernemann.

Kampen mod Fremad Amager var foruden fem mål præget af to røde kort, hvor særligt et direkte rødt kort til Esbjergs mest rutinerede spiller, Kevin Conboy, mildest talt så tvivlsomt ud.

– Jeg er selvfølgelig trist. Den gør ekstra ondt i dag. Jeg synes vi spiller en flot kamp, jeg synes vi præger kampen på den måde, vi gerne vil. Så er jeg nødt til at sige, at der kommer nogle underlige kendelser i løbet af kampen; et rødt kort. Der sker nogle underlige ting derinde, og det ændrer selvfølgelig også momentum i kampen. Det var ikke bare i dag vi rykkede ned, det er jo over en længere periode, hvor vi ikke har været effektive nok og har lukket mål ind, sagde Ernemann efter kampen til TV3 Sport.

Tidligere EfB-profil: Det vækker mange følelser

Efter kampen var der uroligheder blandt de fremmødte Esbjerg-fans, og det kan den tidligere spiller i klubben, som i marts overtog trænergerningen efter sygdom hos cheftræner Michael Kryger, sagtens forstå.

– Man har vel altid håb for fremtiden. Jeg kan godt forstå, at de er frustrerede. Jeg tror ikke vi har fået en sejr siden november, og det er selvfølgelig hårdt for dem, men det er det sandelig også for os, for I må ikke tro, at vi ikke står her og er helt vildt kede af det og skuffede, men det er jo ikke noget, vi kan ændre på lige nu, lød det fra Ernemann.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Steffen Ernemann har indtil marts fungeret som U19-træner i Esbjerg. Han har kontrakt for resten af indeværende sæson, og umiddelbart har han ikke noget bud om, om han fortsætter i klubben eller ej.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P