3F Superligaen

AGF-boss erkender blankt: Har brugt for mange forsøg på at finde de gyldne elleve

AGF er den fodboldmæssige repræsentant for Smilets By i Aarhus, men for tiden hænger de med mundvigen i det østjyske. Nu indrømmer David Nielsen, at særligt de mange rokader på holdet har haft konsekvenser.

David Nielsen leder efter den rette startformation
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

David Nielsen og AGF er inde i en spillemæssig dårlige periode, hvor det kun er blevet til point i én ud af forårets elleve kampe.

Men det er ikke kun jagten på point, der har været problematisk. I et længere interview med Aarhus Stiftstidende erkender David Nielsen således, at der er blevet foretaget flere rokader på holdet, end han havde ønsket.

CV om formdyk og manglende transfermagi: Selvfølgelig bærer jeg en del af ansvaret

Artiklen fortsætter efter reklamen.

– Der er ingen tvivl om, jeg har skiftet mere, end jeg har villet. (…) Lige nu er alt jo oppe i luften. Sådan er det, når man spiller så mange kampe uden at vinde, konstaterer AGF-træneren, der supplerer:

– Man vil altid gerne forsøge at spille med de samme spillere i så mange kampe som muligt, ikke kun fordi, man gerne vil stille med det bedste hold, men også for at bygge og udvikle relationerne spillerne imellem, siger han.

Derudover har flere profiler i form af Albert Grønbæk, Yann Bisseck og Jack Wilshere været i spil på flere positioner – med delvis succes, mens den meget omtalte Jon Dagur Thorsteinsson har været on/off på holdet i forårskampagnen.

Omdiskuteret profil: AGF løj mig syg

David Nielsen erkender da også, at de mange rokader har bund i manglen på at finde den helt rigtige opskrift på idealopstillingen, mens skader og karantæner ligeledes har vanskeliggjort det hele.

Han påpeger særligt kontinuiteten, som en mangelvare på holdet og som en direkte konsekvens, der har afledt at AGF ikke har fundet de gyldne elleve – og særligt de defensive spillere til at lukke af.

– Jo, men mest af alt i den defensive del af spillet (om påvirkningen på sammenhængskraften med de mange rokader, red.). Der er det særligt vigtigt at have en stor grad af kontinuitet, fordi det handler ekstra meget om relationer og kommunikation, slutter han.

Medie: AGF, AaB og Randers lune på Viborg-profil

AGF har kun én spiller i truppen, nemlig målmanden Jesper Hansen, som har spillet samtlige minutter for det østjyske fodboldflagskib. Ellers har 19 ud af truppens 26 spillere figureret i startopstillingen i løbet af foråret.

‘De Hviie’ møder hjemme på Ceres Park nedrykningsfavoritten SønderjyskE kl. 20:00. Se kampen på TV3 Sport eller Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P