Premier League

Rangnick forsvarer: Derfor fik Lingard ikke spilletid i afskedskamp

Efter Manchester Uniteds sidste hjemmekamp i sæsonen, var der flere kritiske røster, der kritiserede klubben for ikke at give Jesse Lingard en mulighed for at sige farvel til Old Trafford. Blandt andet Lingards bror var ude med voldsom kritik. Nu forsvarer manager Ralf Rangnick beslutningen.

Jesse Lingard efter Brentford kampen hvor han ikke kom i aktion
Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Phil Noble

Manchester United blev beskrevet som en klub ’uden klasse’ af Jesse Lingards bror efter mandagens kamp mod Brentford.

Broderen var tydeligt utilfreds med, at den 29-årige offensivspiller ikke fik spilletid i det, der kunne have været hans sidste hjemmekamp på Old Trafford, eftersom han har kontraktudløb denne sommer.

Nu forklarer Manchester Uniteds midlertidige manager beslutningen.

– Først og fremmest så tror jeg, at i de sidste par uger under min ledelse har han spillet markant flere kampe, end han gjorde, før jeg kom til.

– For det andet; På kampdagen mod Chelsea kontaktede han mig på hotellet og bad mig fravælge ham til kampen og give ham fri fra træning de efterfølgende to dage på grund af nogle personlige, familiemæssige årsager, og det tillod jeg, forklarer Rangnick med henvisning til kampen mod Chelsea inden Brentford-kampen.

Rangnick havde tidligere i halvlegen indskiftet brasilianske Fred til fordel for en Nemanja Matic, som ligeledes spillede sin sidste kamp. Det samme var tilfældet for Phil Jones, der blev indskiftet på samme tid som Edinson Cavani med 15 minutter tilbage af kampen.

– Det var også derfor, at jeg med tre indskiftninger var nødt til at tage en beslutningen om at bringe enten Edinson Cavani, Jesse Lingard eller den unge Alejandro Garnacho, som jeg ville have elsket at indskifte og give chancen, når vi var oppe 3-0.

Lingard sender subtil sviner til Manchester United

– Jeg besluttede at indskifte Edinson af de årsager. Hvis ikke jeg havde indskiftet Cavani, ville der måske være nogle, som havde postet på de sociale medier, at det var mangel på klasse ikke at skifte Cavani ind eller måske ville nogle have spurgt, hvorfor manageren ikke bragte den unge Alejandro Garnacho, lyder det fra Rangnick.

– Med bare tre indskiftninger (per kamp, red.) og to eller i hvert fald én allerede foretaget, er man nødt til at tage en beslutning. Det vil ikke falde i god jord hos alle – det er en del af spillet, lyder det videre fra Rangnick.

Medie: United-spiller vil væk uanset ny managers ønske

Manchester United møder lørdag Brighton på udebane, mens der derefter venter en kamppause på hele 15 dage, inden de i sidste spillerunde skal en tur til det sydlige London, hvor Crystal Palace venter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P