Europæisk Fodbold

Medie: UEFA kan stadig droppe ny CL-regel

UEFA kan stadig nå at ændre den regel, der fra sæsonen 2024 vil betyde, at de to største hold, der ikke formår selv at kvalificere sig til Champions League, alligevel får lov at deltage i den største af de tre europæiske klubturneringer.

Champions League overblik. Hvem er favorit af Manchester City, Liverpool, Villarreal og Real Madrid
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er stadig stor uenighed, og ifølge UEFA insidere kan det stadig blive ændret.

UEFA har en plan om fra og med 2024 at tildele to Champions League-pladser til de to europæiske klubber, der ligger højest på UEFAs hold-rangliste, men som ikke selv har formået at kvalificere sig igennem deres hjemlige turneringer.

En endelig beslutning skal tages af UEFA’s eksekutivkomité den 10. maj. Det skriver The Times.

Avisen mener at vide, at der er kræfter hos UEFA samt i den europæiske ligasammenslutning, der vil have planen helt droppet eller i hvert fald modificeret.

Tanken er blandt andet, at medierettighederne ville få et løft, hvis rettighedshaverne ville blive sikret, at de største klubber altid ville være at finde i Champions League.

Kritikere mener derimod, at det er den så omstridte og forhadte Super League, der kommer ind i Champions League via en bagdør, og der er blandt andet hold i Premier League udenfor top-seks, der er modstandere af planen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P