3F Superligaen

Lars Friis efter en flot første måned i AaB: Nem start af flere årsager!

AaB's cheftræner Lars Friis har fået en flot start på trænergerningen i Aalborg, hvor fem kampe er blevet vekslet til 12 point. Den gode start er der flere forklaringer på.

AaB's cheftræner Lars Friis gør klar til at skifte Vladimir Prijovic ind under superligakampen mellem AaB og Randers FC på Aalborg Portland Park, fredag den 8. april 2022.. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix)

Godt en måned efter Lars Friis’ AaB-debut i Odense står der fire sejre ud af fem mulige på scorekortet.

AaB ligger på en tredjeplads i Superligaen og kandiderer stærkt til et sæt medaljer med syv runder tilbage af sæsonen.

Lars Friis gør sammen med campo.dk status over den flotte start i jobbet som AaB’s cheftræner – en start som Friis ikke vil tage æren for.

– Det er spillerne, der gør det! Der er en samhørighed. Det så vi i Brøndby, den måde vi stod sammen på. Jeg ved godt, at man gerne vil tale om det rent fodboldmæssige, men det handler lige så meget om vores mindset, og måden vi arbejder sammen hver eneste dag, siger Lars Friis og fortsætter. 

– Det har været nemt at komme ind i jobbet, selvom det er nemt at sige, når man har vundet de fleste kampe. Jeg kan ikke rose staben nok! De kørte videre, på den mangel af træner der var, og det har fungeret, fortæller AaB-chefen til campo.dk.

AaB stod pludselig uden træner, da Marti Cifuentes i vinterpausen forlod AaB til fordel for svenske Hammarby.

AaB-målmand nærmer sig klubrekord: Det er ikke kun mig!

Med en dispensation fra DBU i hånden trådte Rasmus Würtz og Oscar Hiljemark til som konstituerede cheftrænere, mens den nordjyske klub landede en aftale med Viborg om Lars Friis’ skifte.

Det arbejde har sørget for, at overgangen fra Viborg til Aalborg blev lettere for Friis.

– Substansen omkring [holdet red.] er god, og netop derfor har det også været nemt for mig at komme ind, fordi det er gode mennesker der er heroppe. Det er en kæmpe cadeau til setuppet omkring holdet, fortæller AaB-chefen.

AaB-topscorer sammenligner præstationen med Atlético: Vi spiller godt nok grimt i dag

En anden faktor, der ligeledes har bidraget til den tidlige succes i AaB skal findes i klubbernes DNA. For Aalborg og Viborg er hverken langt fra hinanden på landkortet eller på klubbernes værdigrundlag.

– Selvfølgelig er der forskel fra klub til klub, men mentaliteten er ikke langt fra hinanden. Viborg har de samme dyder og er en pissegod klub med masser af gode mennesker, understreger Friis og fortsætter.

– Det har det givetvis. Jeg kan ikke rose spillerne og staben nok, men der er forskel på, hvilken kultur man kommer til. Når det ligner noget, man kommer fra, og idéerne lidt henad vejen er de samme, så hjælper det, slutter AaB’s cheftræner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P