3F Superligaen

Fanformand inden derby: Det bliver en flad stemning

Brøndbys fanformand ærgrer sig over beslutningen om at udelukke udeholdets fans til forårets to københavnerderbys mellem F.C. København og Brøndby IF.

Derbyet mellem F.C. København og Brøndby IF bliver uden fans fra Brøndby.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Når F.C. København og Brøndby IF mandag tørner sammen i Parken, bliver det uden fans fra Brøndby.

Det skyldes, at Divisionsforeningen tilbage i februar besluttede, at forårets to københavnerderbys mellem F.C. København og Brøndby IF skal spilles uden fans fra udeholdet.

Det har selvsagt vakt utilfredshed blandt klubbernes fans.

– Der er ikke nogen tvivl om, at vi synes det er vildt ærgerligt, at der ikke må komme udebanefans. Det er den største kamp i dansk fodbold, så det er vi rigtig ærgerlige over, lyder det fra Sarah Agerklint, formand i Brøndby Support til campo.dk.

– Det bliver en flad stemning, når der kun er fans fra det ene hold på stadion. Det, der gør de her kampe specielle, er jo, at der er vokal opbakning i begge ender af stadion.

Især måden, hvorpå beslutningen om at afvikle kampene uden udebanefans blev truffet, ærgrer fanformanden, der ikke synes, det er foregået på en fair måde.

– Nej, det synes jeg egentlig ikke. Allerede efter kampen, der opfordede både vi i Brøndby Support og FCKFC (F.C. København Fan Club, red.) til dialog, så vi kunne finde en fælles løsning på situationen – men den invitation valgte man ikke at tage imod. Så jeg synes da, at det er brandærgerligt, at man ikke tager dialogen, så man måske kunne have fundet en løsning i fællesskab, i stedet for den her meget vidtgående konsekvens.

FCK-fans planlægger boykot til mandagens derby

Som en konsekvens af de manglende udebanefans, har F.C. København Fan Club, Sektion 12 Foreningen, Tifogruppen og Urban Crew i en fælles udmelding annonceret, at man planlægger et boykot til opgøret mellem FCK og Brøndby i Parken mandag.

– Der vil i perioden ikke være nogen organiseret visuel eller vokal stemning fra tribunerne, og vi håber, at alle medfans vil støtte op om dette tiltag indtil kampens 30. minut, lyder det i udmeldingen.

Selvom F.C. København og Brøndby IF næppe er kendt som to klubber, der er enige om særlig meget, har fanformanden i Brøndby Support fuld forståelse for det planlagte initiativ blandt FCK-fansene.

– Man kan sige, at tribunen og kampen er der, hvor vi som fans bedst kan verificere vores holdninger og input til, hvad der sker rundt omkring fodbolden. Så jeg kan da godt forstå, at de vil markere deres utilfredshed over den beslutning, der er blevet taget hen over hovedet på fansene og som rammer fansene.

Brøndby satte negativ rekord mod AaB – flere kan være på vej

Selvom man i Brøndby Support har forståelse for det planlagte boykot, er man ikke selv afklaret med, hvad der kommer til at ske, når derbyet kommer til Brøndby Stadion den 8. maj.

– Det har ikke været vendt endnu, men der er også lang tid til, siger Sarah Agerklint.

Det første af de to derbys bliver spillet mandag den 18. april klokken 16.00 i Parken.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P