3F Superligaen

FCK-fans planlægger boykot til mandagens derby

F.C. København tager mandag imod Brøndby i forårets første københavnerderby, men ikke alt bliver som det plejer til kampen, der ligesom det næste derby i Brøndby bliver spillet uden udeholdsfans, og det er de så utilfredse med blandt F.C. Københavns fans, at de planlægger en helt særlig boykot mandag.

FC København Brøndby New firm københavnerderby boykot tilskuere udebanefans forbud
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Divisionsforeningen pålagde i februar F.C. København og Brøndby at spille forårets to københavnerderbyer uden udeholdsfans.

Beslutningen kom blandt andet på grund af en opfordring fra politiet, og dermed bliver mandagens ’New Firm’ i Parken ene og alene med F.C. Københavns fans på tribunerne.

Det er de dog langt fra tilfredse med blandt F.C. Københavns fans.

– Som vi allerede meldte klart ud efter offentliggørelsen, er vi fortsat imod kollektive sanktioner, og det nye forbud er ingen undtagelse.

– Derfor kommer vi nu med en opfordring om fælles stemningsboykot i hele Parken under opvarmningen og af de første 30 minutter af kampen i det kommende derby, for at udtrykke vores modstand mod kollektive sanktioner samt vise hvilke konsekvenser et sådanne forbud kan have for fremtidige derby-kampe, lyder det i en fælles udmelding fra grupperingerne F.C. København Fanclub, Sektion 12 Foreningen, Tifogruppen & Urban Crew.

– Der vil i perioden ikke være nogen organiseret visuel eller vokal stemning fra tribunerne, og vi håber, at alle medfans vil støtte op om dette tiltag indtil kampens 30. minut.

FCK-cheftræners vej til mesterskabet: Sådan vinder vi mesterskabet

F.C. København kunne tidligere fredag melde ud, at de var tæt på at have udsolgt til kampen, og der ventes derfor i omegnen af 38.000 tilskuere i Parken mandag klokken 16.

– Vores vigtigste opgave som fans af F.C. København er at støtte klubben bedst muligt. Dette involverer både visuel og vokal opbakning fra tribunerne – ude som hjemme. Samtidigt er vi som fanmiljø også nødt til at kæmpe for vores muligheder til at yde denne støtte, når vi ser disse komme under pres, lyder det videre.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– For os er der intet derby uden fans, og dette gælder både hjemmebanefans og udebanefans. Rivaliseringen på tribunen er en afgørende del af det, der gør et derby til et derby. Kollektive sanktioner er ødelæggende for dansk fodbold, og et delvist stemningsboykot er det mindst vidtgående redskab, vi som fans kan gøre brug af for at blive hørt og for at vise, hvilke konsekvenser et sådanne forbud vil have på sigt.

F.C. København Fanclub, Sektion 12 Foreningen, Tifogruppen & Urban Crew har informeret både F.C. Københavns spillere og ledelse om boykottens budskab og intention.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P