3F Superligaen

Silkeborg stak en kæp i FCK’s regerende hjul

Silkeborg overraskede nok engang, da de tog alle tre point imod mesterskabskandidaterne fra F.C. København.

SIlkeborg IF F.C. København Superliga Mesterskabet slutspil
Nicklas Helenius udbyggede sin føring som topscorer med 14. scoring i sæsonen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mens F.C. København sad komfortabelt på førstepladsen, kæmper Silkeborg IF for at indhente de resterende klubber i mesterskabets slutspil.

Torsdag mødtes de to i et chancerigt opgør, hvor det offensivt velspillende Silkeborg-mandskab overraskede alt og alle nok engang med en 3-1 sejr på hjemmebane.

Oprykkerne fra Silkeborg har uden tvivl været Superligaens største overraskelse med tre spillere i topscorerlistens top-5, og efter 25 minutter kom en af dem, Nicolai Vallys, frem til en stor dobbeltchance, der til sidst røg forbi FCK-målet.

Vallys var dog langt fra at stjæle kampens fokus. Et kvarter inde i anden halvleg sneg den 25-årige kantspiller sig ind i københavnernes felt, og med en flad inderside i det lange var Silkerborg på sejrskurs.

F.C. København svarede prompte tilbage med et lob-mål af Viktor Claesson, men VAR brød ind og dømte svenskeren offside.

Silkeborg har været garant for, at jagte flere scoringer uanset modstander og resultat, og kampen mod hovedstadsklubben var ingen undtagelse. Fantastisk kombinationsspil i FCK-feltet sendte Vallys i scene, men danskeren fandt ikke samme kvalitet frem fra tidligere i opgøret.

Frustreret David Nielsen stikker til holdet: Spiller som om vi vil have ny træner

Med 13 scoringer i sæsonen inden opgøret, lå Nicklas Helenius solidt på topscorerlistens førsteplads, men veteranen var sulten efter mere. F.C. København blev fanget på det forkerte ben efter en offensiv aktion, og så var Sebastian Jørgensen alene med Kamil Grabara, men inde foran feltet kom Helenius sprintende, og han sikrede sig dermed sin 14. scoring til stillingen 2-0.

Kort før den ordinære spilletids afslutning bragte Hakon Haraldsson spænding tilbage i kampen med reduceringen til 2-1 efter en friløber. Det gav blod på tanden for københavnerne, der jagtede udligningen intensivt.

Det gav i stedet plads til silkeborgenserne, hvor indskiftede Søren Tengstedt gled igennem tre FCK-spillere efterfulgt af et hårdt spark i det lange målhjørne til 3-1.

Silkeborg overhaler dermed Randers og indtager 5. pladsen i toppen af Superligaen, og F.C. København har nu seks point ned til FC Midtjylland på andenpladsen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P