Champions League

Laudrup om ny Real Madrid-træner: For risikabelt for Raul nu

Real Madrid har sikker kurs mod det spanske mesterskab, ligesom holdet tirsdag aften spillede sig videre til Champions League-semifinalen, men et 0-4-nederlag til ærkerivalerne fra FC Barcelona i marts har alligevel fået rygterne om en fyring af cheftræner Carlo Ancelotti til at blusse op.

Raul Real Madrid Michael Laudrup Carlo Ancelotti
Foto: RealMadrid.com

Der er én ting, de bare ikke kan acceptere i Real Madrid, og det var de alligevel nødt til den 20. marts.

Her tabte den spanske kongeklub nemlig med hele 0-4 hjemme på Bernabeu til ærkerivalerne fra FC Barcelona, og det forsmædelige nederlag har fyret op under rygterne om en fyring af Carlo Ancelotti.

Foruden rygterne om en afskedigelse af den italienske træner, har der også floreret rygter om, at Real Madrid allerede har afløseren i folden i form af den legendariske angriber Raul, der lige nu er træner for klubbens andethold, men det ser den tidligere danske landsholdsspiller og Real Madrid-spiller, Michael Laudrup, ikke nødvendigvis som en god plan.

– Jeg synes, det ville være risikabelt for Raul allerede at komme nu, for med så uprøvet en træner at komme lige efter man har vundet mesterskabet. Der er også stadig mange rutinerede spillere, som kører på det sidste; [Luka] Modric, [Toni] Kroos og et par andre. Jeg tror Ancelotti får ét år til, og så kunne det måske være i sæsonen 23/24 at Raul kunne tage over, siger Michael Laudrup tirsdag til TV3+.

Raul er fortsat den spiller, der med 741 officielle optrædener har flest kampe for Real Madrid, men han har et ry for at være en forholdsvis stille og forsigtig type – det ser hans tidligere holdkammerat dog ikke noget problem i.

– Jeg tror ikke, han er mere tilbageholdende og sky end [Zinedine] Zidane. Raul vil jo have den samme respekt fra start som Zidane – eller i hvert fald 98 procent, for han har jo Real-DNA og har spillet der i så mange år, så han har ikke brug for at være den opfarende [type].

Real Madrid pligtsejrede i lokalderby og nærmer sig LaLiga-titel

– Selvfølgelig skal der være noget trænerfagligt, men det tror jeg altså også, at han har, så jeg er ikke nervøs for det der med hans væsen, man kan også udvikle sig som person. Man skal vælge det rigtige tidspunkt, man skal ikke smide ham for løverne for tidligt, lyder det fra Laudrup.

Den danske Real Madrid legende kan ikke lige umiddelbart få øje på en træner, der vil passe godt ind som øjeblikkelig afløser for Carlo Ancelotti.

– Det synes jeg ikke der er, og hvis det er meningen, at man vil have Raul om et år, så synes jeg lige så godt man kan fortsætte. Jeg synes det ville være dumt at smide Ancelotti ud, hvorfor skulle man gøre det lige efter man havde vundet et mesterskab. Det gjorde de i 2015, men der havde han jo heller ikke vundet noget, det gør de sandsynligvis i år – i hvert fald et mesterskab – så lad ham fortsætte et år til, det synes jeg ville være det klogeste, lyder det fra Laudrup.

Michael Laudrup og Raul nåede at spille to sæsoner og i alt 57 kampe sammen i Real Madrid i sæsonen 94/95 og 95/96, og i den første af de to sæsoner var de sammen med til at vinde det spanske mesterskab.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P