3F Superligaen

Jess Thorup ikke i tvivl: Vil gerne beholde forsvarsgeneral

F.C. København lejede i vinter Denis Vavro i italienske Lazio, og slovakken skal vender efter planen tilbage til Italien til juli, med mindre københavnerne gør brug af en købsoption eller på anden måde får forhandlet sig frem til et køb af forsvarsspilleren.

Danis Vavro Jess Thorup FCK Superliga
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

F.C. København har spillet syv superligakampe og to Conference League-kampe, siden Denis Vavro i januar vendte tilbage til klubben.

Den slovakiske forsvarsspiller har spillet fuld tid i alle kampene, og kun i de to Conference League-ottendedelsfinaler mod hollandske PSV er det ikke blevet til pointmæssigt fuldt udbytte.

I Superligasammenhæng er det blevet til syv sejre og syv clean sheets, og som general i det københavnske forsvar har Denis Vavro selvsagt haft stor betydning for de resultater. Cheftræner Jess Thorup er da heller ikke i tvivl om, hvorvidt han ønsker at beholde den 26-årige slovak.

– Vi har spillet en fantastisk forårssæson indtil nu, vi har ikke vundet noget endnu, men vi har gjort det godt. Vi har skabt noget stabilitet i specielt defensiven, og det har Denis været en stor del af, så på den vis kan jeg som træner kun ønske at beholde nogle af de spillere, der har haft så stor betydning på vores spil på det seneste, siger Jess Thorup til Discovery+.

Vavro blev sidst i januar lejet for resten af sæsonen i SS Lazio, og selvom F.C. København ved den lejlighed sikrede sig en købsoption på ham, menes den at være så høj, at det er urealistisk, at københavnerne vil indfri den i første omgang.

Singh taler ud efter indlæggelse: Vil aldrig glemme, hvad FCK har gjort for mig

Det betyder dog ikke, at F.C. København og sportsdirektør Peter ’PC’ Christiansen ikke kan forsøge at forhandle sig frem til en mere gangbar købspris med den italienske klub, men det ligger alt sammen på sportsdirektørens bord, selvom Jess Thorup erkender, at han har givet sit besyv med om sagen.

– Han (Peter ’PC’ Christiansen, red.) sagde, at vi lige skal se tiden an. Der kender jeg også ’PC’ godt nok til, at han siger: ’lad os lige tage en dag ad gangen og en kamp ad gangen’.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Det er jo helt åbenlyst at Denis har gjort det godt, men det er klart, der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, der er både noget økonomi, der er en ejerklub, der er Denis’ egne ønsker, der er vores tilgang til tingene; hvad er der af andre alternativer. Som udgangspunkt har Denis i hvert fald gjort, hvad han kunne for at vise sig frem, lyder det fra Jess Thorup.

Denis Vavro blev i 2019 solgt fra F.C. København til netop Lazio for 10,5 millioner euro. Siden da har han blandt andet været lejet ud til spanske Huesca. I Lazio har han i alt spillet 21 kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P