Europæisk Fodbold

Anders Christiansen om supertalent: Må ikke gå som med Roony i FCK

I Malmö FF har de i 17-årige Hugo Larsson et ganske særligt talent, der allerede går under navnet ’Den nye Kevin de Bruyne’, men klubben skal passe på den unge midtbanespiller, lyder det fra den danske anfører.

Hugo Larsson Anders Christiansen Malmö FF Allsvenskan debut talent
Foto: Patric Söderström/TT/Ritzau Scanpix

De svenske mestre fra Malmö FF skiftede ved halvlegen af mandagens opgør mod Elfsborg den blot 17-årige Hugo Larsson ind.

Det var Allsvenskan-debut for den unge svenske midtbanespiller, og selvom han blot spillede anden halvleg, var han Malmös bedste spiller, lød det efterfølgende fra hans danske holdkammerat Søren Rieks.

Nu handler det dog om at beskytte det unge talent, lyder det fra holdets danske anfører Anders Christiansen, der kigger mod den anden side af Øresund for et eksempel på, hvordan man ikke skal gribe situationen an.

– Vi er nødt til at acceptere, at han kommer til at lave fejl og spille dårlige kampe. Vi må ikke lægge for meget pres på ham. Som med Roony Bardghji i FCK. Han skal nærmest bære FCK, og spiller han en dårlig kamp er det hans ’egen fejl’.

– Det må vi undgå med Hugo. Han er god, men han bør ikke føre holdet. Hvis tingene går galt, er det de ældres skyld – ikke Hugos. Men det er fedt at se en 17-årig træde ind med den form for autoritet, siger Anders Christriansen ifølge Aftonbladet.

Det holder dog ikke den danske landsholdsspiller fra at kaste endnu flere roser efter den 187 centimeter høje midtbanespiller.

– Han er så ufattelig stærk mentalt. Forestil dig at være 17 og gå ind i vores træninger og være så rolig. Han vil bare have bolden. Den glæde til fodbold. Han har så godt et drive med bolden og tør spille sit eget spil. Dynamikken i hans spil kombineret med den mentale styrke er speciel, lyder det fra ’AC’.

Roony om landsholdsudtagelse: Jeg skal bare vise mig frem

Hugo Larsson blev rykket op i Malmös førsteholdstrup denne vinter, og med de 45 minutter spilletid i mandagens kamp mod Elfsborg mere end fordobler han de i alt 38 minutter, han indtil videre har spillet for Malmös førstehold i to kampe i den svenske pokalturnering.

F.C. Københavns Roony Bardghji er en årgang yngre end Hugo Larsson. Også han har en fortid i Malmö FF’s ungdomsafdeling.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P