Champions League

Tidligere ærkerival gjorde det onde ved Benfica i Liverpools pligtsejr

Liverpool var store forhåndsfavoritter til Champions League-opgøret imod Benfica, hvor en af portugisernes tidligere ærkerivaler spillede en afgørende rolle.

Soccer Football - Champions League - Quarter Final - First Leg - Benfica v Liverpool - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - April 5, 2022 Liverpool's Luis Diaz celebrates scoring their third goal REUTERS/Pedro Nunes

Liverpool havde i manges øjne trukket slutfeltets lette modstander i Champions League, da de røg op af bowlen sammen med Benfica.

Tirsdag mødtes de så i den første af to kvartfinaler på Estádio da Luz, hvor Liverpool levede op til rollen som favoritter med en 1-3 sejr over et ellers stærkt spillende Benfica-mandskab. Her indtog den tidligere FC Porto spiller, Luis Díaz, en af hovedrollerne.

Indskifter-assist sikrede City sejren i taktisk langgaber

Mere end 60.000 tilhængere dannede ramme om en hæsblæsende start på kampen. De fleste af de fremmødte fløj dog op ad sæderne tidligt i opgøret, da Benfica-spillere blev snydt for frispark under to kontramuligheder.

Herefter fik Liverpool som forventet kontrol over kampen. Andy Robertson gik til bolden på hjørnespark, og med en indadskruet og præcis bold, fandt han Ibrahima Konaté, der forstummede det meste af stadionet med scoringen til 0-1.

Liverpool fik siden gang i deres velkendte kontraspil. Nyindkøbte Luis Díaz blev sendt på en 40-meters sprint, og uselvisk headede han den på tværs, hvor Sadio Mané sikkert fordoblede føringen.

Konaté blev en af heltene i første halvleg, men efter pausen vendte hans status på en tallerken. Et fladt indlæg landede foran franskmanden, der havde alle muligheder for at sparke bolden ud af feltet. I stedet strøg bolden mellem benene, og bagved stod Benfica’s topscorer Darwin Nunez, der stensikkert reducerede til 1-2.

Benfica-spillernes sult efter en udligning var ikke til at tage fejle af, men underdogsne manglede den sidste skarphed. I stedet fik de dødsstødet af deres tidligere ærkerival, Luis Díaz, der skiftede fra FC Porto til Liverpool i vinter. Naby Keita fandt colombianeren imellem et tætpakket Benficaforsvar, og efter et perfekt træk uden om målmanden, Odysseas Vlachodimos, cementerede Díaz sejren.

Indskiftede Diogo Jota havde muligheden for at afmontere Benfica fuldstændig forud for returopgøret, men Vlachodimos holdte liv i et spinkelt håb om avancement, når de to hold mødes igen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P