VM 2022

2 min læsningDanmarks testkampe har fået betydning: Kan blive topseedet til VM

Med Italiens VM-exit efter nederlaget til Nordmakedonien torsdag aften, kan Danmark nu spille sig til en plads som en af otte førsteseedet ved VM 2022 i Qatar.

2 min læsning
Danmark kan blive førsteseedet ved VM 2022 i Qatar.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Danmark har nu muligheden for at blive en af de otte førsteseedet hold ved VM.

Det kan lade sig gøre, fordi Italien torsdag aften glippede VM efter et bittert 1-0-nederlag mod Nordmakedonien.

Verratti efter VM-fiasko: Et mareridt

Med Italien ude af billedet til VM, er der nu et færre af de otte hold foran Danmark på den nuværende FIFA-rangliste over de bedste landshold i verden.

Til lodtrækningen af grupperne ved VM i Qatar, vil de syv højest rangerede hold på ranglisten, som har kvalificeret sig til VM, blive førsteseedet, mens Qatar snupper den sidste plads. Dermed bliver i alt otte nationer førsteseedet til lodtrækningen.

Med Danmarks nuværende placering som nummer ni på ranglisten, kræver det derfor fortsat, at Portugal, som rangerer højere end Danmark, snubler og følger i Italiens fodspor med et nederlag til Nordmakedonien, når de to nationer tørner sammen i den sidste og afgørende playoff-kamp.

Derudover har Danmarks to testkampe mod Serbien og Holland nu fået betydning, for her kræver det to sejre, hvis man vil sikre sig at fastholde placeringen som nummer ni på FIFA’s rangliste.

Omvendt kan Holland med to sejre i deres testkampe mod Danmark og Tyskland spille sig foran Danmark på ranglisten.

Kort opsummeret, så kan Danmark med to sejre i de kommende testkampe sikre sig en plads som førsteseedet til VM 2022 i Qatar, og dermed forbedre chancerne for videre avancement fra gruppespillet gevaldigt – Såfremt Portugal taber mod Nordmakedonien og dermed misser VM.

VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

Danmark spiller den første af de to kommende landskampe den 26. marts ude mod Holland, inden man tager imod Serbien den 29. marts hjemme i Parken.

Den skæbnesvangre playoff-kamp mellem Portugal og Nordmakedonien spilles den 29. marts.

Lodtrækningen til VM-slutrunden i Qatar bliver afviklet fredag den 1. april, og er baseret på den rangliste, som FIFA udsender torsdag den 31. marts.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer