VM 2022

3 min læsningCHOK! Europamestre elimineret fra VM-kvalifikation af miniputter

Italien led et chokexit torsdag aften, da Nordmakedonien stik imod spil og chancer stjal pladsen i VM-playoff finalen. Dermed misser Italien VM!

3 min læsning
Italien er ude af EM
Soccer Football - World Cup - UEFA Qualifiers - Play-Off Semi Final - Italy v North Macedonia - Stadio Renzo Barbera, Palermo, Italy - March 24, 2022 Italy's Domenico Berardi reacts REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Den europæiske VM-kvalifikation trådte torsdag aften ind i sin afgørende fase, da VM-playoff semifinalerne løb af stablen.

Kvalifikationstræ C var på forhånd udråbt til den helt store kamp mellem Portugal og Italien, men først skulle de to mandskaber møde henholdsvis Tyrkiet og Nordmakedonien.

Det viste sig at blive en svær opgave for begge mandskaber, på trods af at de var på hjemmebane.

Portugal sikrede sig efter en højdramatisk kamp videre avancement, mens italienerne efter stor dominans blev overrasket af en chokscoring og pludselig blev elimineret.

Italien – Nordmakedonien:

Nordmakedonien gæstede torsdag aften Palermo og Stadio Renzo Barbera. Her ventede der nordmakedonerne et voldsomt pres. Italien tog fra første fløjt momentum i kampen og pressede tidligere AaB’er Aleksandar Trajkovski og co. helt i bund.

Den kompakte defensiv fra gæsterne blev flere gange testet, men på trods af 16 forsøg mod mål af italienerne i første havleg lykkedes det dem ikke at putte bolden ind. I den anden ende blegner Nordmakedoniens enlige forsøg mod mål, heller ikke her endte bolden i mål. Derfor kunne holdene gå til pause med 0-0.

Efter pausen fortsatte den italienske dominans, men ligeså gjorde det bastante forsvar fra gæsterne. På trods af en skudstatistik hvor italienerne rundede 30 forsøg, mens Nordmakedonien var holdt til tre forsøg, lykkedes det ikke før kampens sidste minut at finde en afgørelse.

Det italienske fodboldforbund med generøst tilbud til fodbolden i Ukraine

Forhenværende AaB’er Aleksandar Trajkovski bankede dybt inde i overtiden Nordmakedonien foran 1-0 på trods af det store italienske overtag.

Makedonerne forsvarede sejren hjem og dermed misser Italien for andet VM i træk kvalifikation til slutrunden.

Portugal – Tyrkiet:

Portugiserne sikrede sig ved lodtrækningen hjemmebanefordel mod Tyrkiet, og det var et helt fyldt Estádio do Dragão, der blæste portugiserne fremad banen torsdag aften.

Hjemmeholdet startede nervøst, hvor flere rutinerede kræfter lavede fejl. Joao Moutinho smed bolden væk et par gange, mens Danilo spillede tyrkernes Cengiz Ünder helt fri på kanten af feltet. Portugiserne slap heldigt med livet i behold, og derefter overtog den stjernespækkede portugisiske offensiv.

Diogo Jota holdt flot fast i bolden og lagde den af til Bernardo Silva på kanten af feltet. Manchester City-spilleren bankede bolden på stolpen, og FC Portos Otavio var hurtig over riposten og sendte portugiserne i front.

Otavio, som normalt har hjemmebane på Estadio do Dragao med FC Porto gjorde en god figur kampen igennem, og kort før pausen var han på spil igen. Med et følt indlæg mod bagerste stolpe fandt han Diogo Jota, der med et bragende hovedstød sendte portugiserne på 2-0.

United-stjerne trods dårlig sæson: Klar til kontraktforlængelse

Efter pausen vågnede gæsterne op til dåd, mens Portugal stillede sig tilbage på banen. Det udnyttede Cengiz Ünder og Burak Yilmaz, da de spillede et-to, før Yilmaz reducerede til 2-1, hvilket skabte stor usikkerhed i den portugisiske defensiv.

Ti minutter før tid viste usikkerheden sig, da Jose Fonte sparkede til en tyrkisk fod i eget felt. I første omgang blev den ikke dømt, men da kampens dommer Daniel Siebert først havde set den på VAR, kunne den ikke ignoreres. Tyrkiet fik chancen for en udligning, men Burak Yilmaz fik lige nøjagtigt sat bolden over mål.

Mod kampens afslutning var det hektiske scener på banen mens Tyrkiet pressede på. Matheus Nunes fik dog til sidst lukket kampen til 3-1. Dermed mødes Portugal og Nordmakedonien i finalen om en VM-plads.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer