International Fodbold

Ødegaard forsvarer Haaland: Det skal selvsagt malkes

Erling Haaland har på det norske landshold fået trøjenummer ni, som tidligere har tilhørt Alexander Sørloth. Det er der dog ikke noget odiøst i, for Haaland er Norges største mærkevare og det skal malkes, mener landsholdsanfører Martin Ødegaard.

Erling Haaland Nummer ni Martin Ødegaard Solbakken Norge
Foto: Lorraine O' Sullivan/Reuters/Ritzau Scanpix

Da Ronaldo i sin tid kom til Inter, måtte Ivan Zamorano overlade trøjenummer 9 til klubbens nye brasilianer.

Zamorano fik i stedet nummer 18, men den chilenske angriber viste stor kreativitet og satte et lille + imellem de to tal, så han på sin vis alligevel fik nummer ni.

Lidt det samme er nu tilfældet på det norske landshold, hvor Erling Haaland, der tidligere har spillet med nummer 23, nu overtager Alexander Sørloths nummer 9, men den tidligere FC Midtjylland-angriber har i stedet for nummer 18 valgt nummer 19.

Det er der dog ikke noget mærkeligt ved, hvis man spørger den norske landsholdsanfører Martin Ødegaard.

– Erling må få akkurat det nummer, han vil have. Hvis han vil have nummer ni, så får han selvfølgelig det. Det skulle bare mangle. Det tror jeg også Sørloth forstår. Han ved også, at det er en stjerne på landsholdet, som er større end alle andre, siger Ødegaard således til TV2 Norge.

– Det er stort gjort af Sørloth, som er en kvik fyr og konkurrent til pladsen. Også han mener, at Haaland er det norske landsholds største mærkevare, og så skal det selvsagt malkes så meget som muligt, lyder det videre fra Ødegaard.

Den norske landsholdsanfører mener ikke, at nummerskiftet har ført til drama på det norske landshold.

Landstræner Ståle Solbakken kan desuden fortælle, at skiftet kommer på baggrund af et kommercielt ønske.

Solbakken skærmer af for Haaland: Under et pres vi ikke kan sætte os ind i

– [Ønsket] kommer fra flere sider. Men der er også et stort kommercielt drive bag det. I forhold til at Erling både nu og sandsynligvis i mange år fremover vil være et stort brand, og det kan både det norske landshold og Erling drage nytte af. Flere har set meningen i det, og heldigvis har Alexander vist storhed, lyder det således fra Solbakken.

Norge tager på fredag imod Slovakiet, og i næste uge kommer Armenien på besøg. Begge kampe er venskabskampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P