Bundesligaen

Bo Svensson om starten i Mainz: Landede i en kaotisk tilstand

Mainz 05's cheftræner, Bo Svensson, fortæller om, hvordan det var at starte i bundesligaklubben, og hvordan tilstanden var, da han ankom.

Den danske cheftræner i Mainz 05, Bo Svensson, fortæller, at der var kaotiske tilstande i klubben, da han blev cheftræner.
Foto: Andreas Gora/AP/Ritzau Scanpix.

Den tidligere danske landsholdsspiller Bo Svensson overtog den 4. januar cheftrænersædet i Mainz 05 i Bundesligaen, mens klubben lå til nedrykning. Her lykkedes det Svensson at få gang i Mainz og sikre dem endnu en sæson i Tyskland bedste række.

Det er noget, som fodbolddanmark har lagt mærke til. Bo Svensson præstationer i Mainz har derfor sikret ham en nominering til Årets Træner 2021, hvor han er i selskab med Brøndby IF’s cheftræner, Niels Frederiksen, Brentfords manager, Thomas Frank, og den danske landstræner, Kasper Hjulmand.

Hjulmand om fremtiden: Det eneste jeg har i hovedet er landsholdet

I den forbindelse har bold.dk interviewet Bo Svensson om hans første år i Mainz, hvor cheftræneren beskriver sin start i klubben som kaotisk.

– Det har været intensivt og spændende. Og overvejende meget positivt. Jeg landede i en Bundesliga-klub i kaotisk tilstand på alle parametre. Det var ikke kun situationen i ligaen, der var problematisk, der var også en masse ting på de indre linjer, der ikke stemte overens. Det var en kæmpe opgave, men jeg havde en plan.

– Jeg er ikke kun stolt over, at vi formåede at blive i ligaen, men også af at vi fik sat en retning på, hvordan vi gør tingene fremadrettet. Det gælder en tydeliggørelse af, hvad vi vil som klub. Alt fra scouting, arbejdsgange mellem ungdomsafdeling og førstehold, kommunikation, arbejdsklima og hvilke krav, kan vi stille til hinanden, siger Bo Svensson.

Mainz 05 ligger på en foreløbig niendeplads i Bundesligaen efter 24 kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P