Målmandsdrop i begge ender: AGF smed sejren og drømmen om top seks

AGF smed sejren hjemme mod FC Nordsjælland, hvor der var målmandsdrops i begge ender.

AGF tabte 2-3 hjemme mod FC Nordsjælland i Superligaen.

AGF’s drømme om top seks og en plads i mesterskabsspillet lever knapt nok længere, efter ‘De hviie’ mandag tabte 2-3 hjemme mod FC Nordsjælland.

Ekspert: Der er linet op til en fyring af David Nielsen

AGF åbnede den sidste kamp i den 20. runde af Superligaen bedst, da de efter 19 minutter bragte sig foran med 1-0 mod FC Nordsjælland. Her lykkedes det hjemmeholdet at kombinere sig gennem Nordsjællands højre forsvarsside, inden bolden blev spillet fladt ind i feltet til Albert Grønbæk, der kunne gøre det til 1-0.

Meget lig AGF’s haltende forsvarsspil, var det efter en halv times spil en fæl fejl i AGF-målet, der førte til en udligning for FC Nordsjælland. Her leverede Jesper Hansen sit vel nok største drop i karrieren, da han på forunderlig vis fik dirigeret et relativt ufarligt FCN-indlæg ind i eget mål. 1-1.

Kæmpe drop i AGF-målet: Se klippet her

1-1 var også stillingen ved pausen, men allerede efter fire minutter af anden halvleg, efter 49 minutters spil, var det så Andreas Hansen i FCN-målet, der var gavmild.

Efter et mislykket forsøg på at tage et træk forbi AGF’s Mikael Anderson, fik selvsamme Mikael Anderson taget et skarpt træk væk fra Andreas Hansen, inden han sparkede bolden ind højt i målet. 2-1 til AGF, og drømmen om top seks levede i allerhøjeste grad.

Bænket i AGF: Kommer aldrig til at brokke mig

AGF kæmpede i første halvdel af sæsonen gevaldigt med at få lavet mål, men med fem mål i de første to kampe er der blevet rettet op på måltørken. Til gengæld halter forsvarsspillet nu, hvor man ligeledes har lukket fem mål ind i de første to kampe.

Efter 75 minutter gik det så galt igen, da FC Nordsjællands nyindkøbte Mads Hansen, efter at have fået annulleret et mål for offside af VAR i første halvleg, gjorde det til 2-2. Efter endnu et VAR-tjek for offside blev målet denne gang godkendt.

Blot seks minutter senere udstillede FC Nordsjælland så AGF’s defensiv endnu en gang, da FC Nordsjællands Simon Adingra gjorde det til 2-3 for Superligaens 10. plads.

AGF jagtede det udlignende mål mod slutningen, og Jack Wilshere blev efter 81 minutter skiftet ind til sin debut på hjemmebanen. Udligningen udeblev dog, og kampen endte med 2-3 til FC Nordsjælland.

Dermed fik FC Nordsjælland brudt sin stime på 13 kampe uden sejre, mens AGF’s drømme om top seks og mesterskabsspillet i dén grad er sat under pres.

Med to kampe tilbage inden opdeling af Superligaen, er AGF bagud med fem point op til Randers FC på sjettepladsen.

AGF har desuden mødt de tre klubber, der ligger nederst i tabellen i sine første tre kampe i 2022. Her har ‘De hviie’ nu indkasseret otte mål og blot fået skrabet tre point sammen.

Kampens resultat betyder desuden også, at både AaB og Silkeborg IF har sikret sig en plads i mesterskabsspillet.