FC Midtjylland tilbage på sejrssporet mod Viborg

For første gang i fem år var der fredag aften midtjysk derby på MCH Arena i Herning, hvor hjemmeholdet fra FC Midtjylland slog oprykkerne fra Viborg FF.

FC Midtjylland Viborg FF Superliga

FC Midtjylland fik fredag aften den første sejr i Superligaen siden oktober sidste år.

Efter fem kampe, der har budt på tre nederlag samt to uafgjorte, kom den forløsende sejr hjemme mod lokalrivalerne fra Viborg FF, der måtte rejse de godt 50 kilometer mod nord med et 3-1-nederlag i bagagen.

Viborgenserne havde ellers fyldt udebaneafsnittet til aftenens kamp, og de medrejsende viborg-fans var i høj grad med til at præge lydbilledet blandt de i alt 10.262 tilskuere på MCH Arena.

De mange medrejsende Viborg-fans måtte allerede efter 12 minutters spil se deres helte komme bagud til det hold, som de nødigst ønsker det sker imod. Joel Andersson slog et fladt indlæg ind i feltet, hvor en Nikolas Dyhr til trods for et overrevet snørebånd kastede sig ned og styrede bolden i mål.

Ni minutter senere blev hjemmeholdets føring fordoblet, da Viborg-målmanden Lukas Lund kun kun halvklare et hovedstødsforsøg fra brasilianske Charles, og så var ligeledes brasilianske Evander hurtig over returen.

Trods massive transferrygter: FCM-brasilianer bliver i klubben

Fire minutter senere så selvsamme Evander ud til at lukke opgøret, da han pludselig befandt sig i helt fri position ved den bagerste stolpe, hvorfra han med en akrobatisk flugter sendte holdet fra Herning/Ikast på 3-0.

Viborg havde ikke helt opgivet håbet om point, og da hollandske Jay-Roy Grot i halvlegens sidste sekund oversteg Henrik Dalsgaard på et indlæg fra Younes Bakiz, var spændingen pludselig tilbage i kampen.

Anden halvleg havde vanskeligt ved at leve op til intensiteten fra første halvleg, og først da den nye FC Midtjylland-zambianer, Eward Chilufya, kom på banen kom halvlegens dramatiske højdepunkt.

Ny FCM’er kan få debut: Sådan en type spiller er jeg

Den hurtige kantspiller udfordrede på sin første boldberøring Mads Lauritsen, og da den langbenede Viborg-spiller nedlagde Chilufya, blev Lauritsen sendt i bad med sit andet gule kort.

Dermed forsvandt spændingen også ud af kampen, og da heller ikke FC Midtjylland fandt vej til netmaskerne sluttede kampen 3-1.