Europæisk Fodbold

Russisk klub reagerer: Ekstremt oprørende

Spartak Moskva er som den eneste tilbageværende russiske klub i de europæiske turneringer også den eneste, der mærker effekten af sanktionerne fra FIFA og UEFA. De kalder nu selv beslutningen om at udelukke russiske hold for ’ekstremt oprørerende’.

Spartak Moskva Europa League
Foto: Evgenia Novozhenina/Reuters/Ritzau Scanpix

FIFA og UEFA besluttede mandag at udelukke alle russiske klubber og landshold fra at deltage i turneringer under de to organisationer.

Det rammer blandt andet det russiske landshold, der sidst i denne måned stod til at skulle spille én og potentielt to playoff-kampe om en billet til VM-slutrunden senere på året, men selvom det er begrænset, så rammer sanktionerne også på klubplan.

Spartak Moskva er således eneste tilbageværende klub i de europæiske turneringer, og de skulle i ottendedelsfinalen i Europa League have mødt tyske RB Leipzig, men det får de altså ikke mulighed for.

– UEFA og FIFA har beslutte at ekskludere os fra denne udgave af Europa League. Det betyder, at vores ottendedelsfinale mod RB Leipzig ikke vil blive spillet som ellers planlagt. Beslutningen er forbundet til organisationernes holdning til de seneste begivenheder, der har fundet sted i Ukraine, lyder det i en pressemeddelelse fra Spartak Moskva.

– Den seneste beslutning fra UEFA og FIFA er forventlig men ekstremt oprørende. Desværre er bestræbelserne, som vores klub har leveret i Europa League, blevet nulstillet af grunde, som er langt udenfor sportens områder.

Russisk fodboldforbund raser efter udelukkelse: Åbenlyst diskriminerende!

– Spartak har millioner af fans ikke bare i Rusland men over hele verden. Vores succeser og fiaskoer bringer folk fra dusinvis af forskellige lande sammen. Vi mener, at sport – selv i de vanskeligste tider – skal have som mål at bygge bro ikke brænde dem. Vi er tvunget til at adlyde en beslutning, som vi ikke er enige i.

– Nu fokuserer vi på de hjemlige turneringer og ser frem til en hurtig opnåelse af fred, som alle har brug for.

Midt i orkanens øje: ’Putins hold’ bænker ukrainsk nationalist

Mens Spartak Moskva altså havde klaret sig videre i Europa League, står det anderledes skidt til i den russiske liga. Her er hovedstadsklubben kun nummer ni ud af de 16 hold – hele 18 point efter førerholdet fra Zenit.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P