Intakt sejrsstime: Brøndby bider ulvene i haserne efter smal sejr mod SønderjyskE

Brøndby IF var ikke overbevisende mandag aften, da SønderjyskE med 10 mand på banen blev sendt hjem til Haderslev med et nederlag.

Henrik Heggheim scorer sit første mål i Brøndby-trøjen.

Brøndby havde til mandagens Superligaopgør taget nye trøjer i brug, der støtter børn i Ukraine. Brøndby spillede sig iført de nye trøjer helt ind i topstriden og sendte SønderjyskE hjem med et lille nederlag.

SønderjyskE var ellers dukket op på Brøndby Stadion for at spille fodbold, hvor Nicolaj Thomsen og Mads Albæk gjorde god figur på sønderjydernes midtbane.

Superligaens bundprop formåede dog ikke at udnytte en flot start, og efter 25 minutter skete der det, hele Brøndby Stadion ventede på.

På et hjørnespark mod forreste stolpe fik Sigurd Rosted forlænget bolden og ud af ingenting dukkede Henrik Heggheim op på bagerste stolpe, hvor han kunne pande sin første Brøndby-scoring i mål.

Men den negative udvikling på første halvleg fortsatte for gæsterne.

Bell til Maxsø: Uvurderligt med en spiller som ham

Nicolaj Thomsen stoppede en kontra og trak et gult kort, da han hev Simon Hedlund ned.

Ti minutter senere fik den tidligere AaB’er også sendt en grov hilsen til Carl Björk, der gik til jorden, efter Thomsen sparkede ham på hælen. Dermed scorede den 30-årige midtbanespiller en tidlig badebillet. Fem minutter efter fik han selskab af sine holdkammerater, der gik til pause bagude 1-0.

Efter pausen var Brøndby-mandskabet inspireret af Thomsens badebillet, og drengene fra Vestegnen spillede passivt bolden rundt om et kompakt SønderjyskE-mandskab. Det førte flere SønderjyskE-kontraer med sig, og sønderjyderne fik endda bolden i nettet.

På et frisparksindlæg fik Stefan Gartenmann sendt bolden i nettet, men da Maxime Soulas havde rørt bolden kort før Gartenmann, blev det korrekt underkendt for offside.

Tidligere Brøndby og SIF-back solgt til norsk fodbold

Den sidste fase af kampen fortsatte i samme stil med et kontrollerende Brøndby-mandskab, der ikke rigtigt formåede at komme til chancer, mens SønderjyskE havde få muligheder på kontraangreb.

Det blev dog ikke til mere mandag aften. Brøndby spiller sig med 1-0 sejren op på siden af FC Midtjylland – tre point efter F.C. København, mens SønderjyskE agerer bundprop efter Vejles sejr fredag aften.