Heroiske Marxen sikrede formsvage FC Nordsjælland et vigtigt point

FC Nordsjælland har haft en vanskelig superligakampagne i år, hvorfor de er havnet i bundstriden. I dag gæstede Randers FC fra den anden ende af tabellen så et solbeskinnet Right to Dream Park i Farum.

FC Nordsjælland tog hjemme imod Randers FC søndag eftermiddag

FC Nordsjælland har kun fem point ned til bunden af Superligaen, mens de gæstende kronjyder fra Randers FC derimod har fem point op til top tre i landets bedste række.

I dag stødte de to mandskaber så sammen på kunstgræstæppet i Farum, nemlig på Right to Dream Park, hvor der var flere chancer, end man kan tælle på ti hænder. Men målene fik vi ingen af.

Babayan i forbedret udgave: Jeg har fået nye offensive kompetencer

Randers havde tilbagevendte Stephen Odey med fra start til opgøret, hvor de lyseblå skulle komme tilbage på sejrskurs efter det smalle nederlag, de indkasserede på hjemmebanen til Viborg FF i seneste runde.

I samme båd var FCN, der også tabte forårspremieren hjemme til Brøndby IF.

Kampen startede med fine chancer i begge ender, men det var klart de rødklædte Farum-drenge, der bibragte mest til kampens indledning.

Mads Hansen havde en god mulighed for at bringe FCN hurtigt foran, men forpassede chancen ved at heade bolden ved siden af målet efter et ellers flot opspil.

Ny FCN-stopper om Randers-gensyn: En speciel følelse

Gæsterne slog dog hurtigt tilbage, da Frederik Lauenborg kunne stange bolden på opstanderen efter et kvarters spil.

Efter en halv time var det så hjemmeholdet til at bide fra sig. Andreas Schjelderup fik en fri skudmulighed, men valgte at trykke af direkte ind i handskerne på en fremadstormende Patrick Carlgren, der kunne afværge situationen nemt. Fortsat 0-0 og den stilling holdt frem til pausen.

Jakob Ankersen røg en tur i plasticgræsset efter en times spil, hvor han faldt uheldigt ned efter en duel. Men den tidligere EfB’er kom heldigvis på benene igen.

Tigrene fra Farum trykkede mere og mere på i takt med anden halvlegs udvikling, hvor et hjørnespark var ved at snyde Carlgren totalt, men overliggeren reddede den svenske keeper i situationen. Også Schjelderup bankede på igen, men manglende lige den sidste kvalitet til at få afsluttet.

Norsk klub pjattet med danskere: Henter tidligere FCN-spiller

Odey havde en kæmpe chance for at bringe Randers foran efter 70 minutter, men Erik Marxen reddede heroisk bolden på stregen.

Slutningen af kampen bød også på et rent chancemekka til begge hold, men kampen var af de hellige magter åbenbart dømt til at ende uafgjort.

Det ender 0-0 i Farum, og placerer dermed fortsat FCN på tiendepladsen, mens Randers lige akkurat forbliver i top seks.