Europæisk Fodbold

Ekstraordinært møde i UEFA

Det europæiske fodboldforbund UEFA har indkaldt til ekstraordinært møde i organisationens eksekutivkomite ovenpå den eskalerede situation mellem Rusland og Ukraine.

UEFA Ceferin Ukraine Rusland
Foto: Antonio Bronic/Reuters/Ritzau Scanpix

Russiske tropper er rykket ind i nabolandet Ukraine, og det har allerede fået indflydelse på fodboldmæssige begivenheder.

Den ukrainske liga skulle være sparket i gang fredag, men det er udsat i minimum 30 dage, men situationen kan få flere konsekvenser. Blandt andet skal Champions League-finalen som udgangspunkt spilles i russiske Sankt Petersborg, men det er langt fra sikkert, at det bliver tilfældet.

I hvert fald har UEFA-præsident Aleksander Ceferin indkaldt den magtfulde eksekutivkomité til et ekstraordinært møde.

– Som følge af udviklingen i situationen mellem Rusland og Ukraine de sidste 24 timer har UEFA’s Præsident besluttet at indkalde til et ekstraordinært møde i eksekutivkomiteen fredag den 25. februar klokken 10, for at evaluere situationen og tage alle nødvendige beslutninger. Yderligere kommunikation vil komme efter mødet, lyder det i en officiel meddelelse fra UEFA.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Laudrup klar i mælet: CL-finale skal ikke spilles på Wembley!

Den britiske premierminister Boris Johnson udtalte tidligere, at han ikke anser det som en mulighed, at Rusland kan være vært for Champions League-finalen de nuværende omstændigheder taget i betragtning.

Også det polske og potentielt det svenske landshold kan befinde sig i lidt af en kattepine. Polen skal sidst i marts møde Rusland i Moskva i en VM-playoff-kamp. Vinder Rusland den kamp, skal de møde enten Tjekkiet eller Sverige. Det bliver næppe muligt for Sverige, siger det svenske fodboldforbunds præsident. Det kan du læse mere om her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P