3F Superligaen

To kommende københavnerderbyer bliver uden udefans

Episoder ved det seneste derby mellem Brøndby og F.C. København har fået Divisionsforeningen til at pålægge de to klubber at spille de to kommende derbyer uden fans for udeholdets vedkommende.

FCK Brøndby
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Brøndby IF og F.C. København sikrer sig med overvejende sandsynlighed to indbyrdes kampe i mesterskabsspillet, men de to kampe bliver ikke, som de plejer.

Efter flere ‘kedelige episoder’ til kampe i efteråret er de to hold nemlig blevet pålagt af Divisionsforeningen at spille de to kommende derbyer uden udebanetilskuere.

Beslutningen kommer i forbindelse med, at Superligaen lancerer en ny sikkerhedspakke, som skal komme de voldsomme episoder til livs.

– Beslutningen om de to kampe uden udebanefans er taget i Divisionsforeningen bl.a. på baggrund af en anmodning fra Politiet. Vi vil ikke have yderligere hændelser i foråret, hvor den nye sikkerhedspakke skal have mulighed for at blive implementeret og virke, lyder det fra Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen.

De 12 superligaklubber blev efter flere kedelige episoder rundt omkring i landet i efteråret enige om, at der skulle laves en ekstra indsats for at forhindre uacceptable episoder i forbindelse med kampe.

LÆS OGSÅ👇🏼👇🏼
Brøndbyfans kan ånde lettet op – han smutter ikke

Det er nu den aftale, der efter dialog mellem klubberne, Divisionsforeningen og Politiet er kommet en ny sikkerhedspakke ud af.

Den nye pakke lanceres med det samme og giver blandt andet skærpede sanktionsmuligheder samt altså forbud mod udeholdsfans til de to kommende københavnerderbyer.

– Det er et af de vigtigste aktiver i dansk fodbold, at der kan være – og er – udebanefans til alle kampe. Det skal vi gøre alt for at bevare og sikre i fremtiden. Derfor sikkerhedspakken og derfor beslutningen om ikke at tillade udebanefans til de to kampe. Og så glæder vi os selvfølgelig virkelig meget til at have udebanefans til alle kampe i efteråret, lyder det videre fra Claus Thomsen.

Initiativer i den nye sikkerhedspakke:

  • Alle klubber skal hver sæson udarbejde en sikkerhedsplan inklusiv en risikovurdering. Ved udvalgte kampe med særligt højt spændingsniveau skal sikkerhedsplanen tilrettes efter behov.
  • Udvidelse af sikkerhedsobservatørkonceptet gældende allerede fra forårsstart. Hver klub vil to gange pr sæson blive valideret af sikkerhedsobservatører, hvis rapportering fra kampene skal medvirke til en optimeret sikkerhedsindsats
  • Etablering af arbejdsgruppe, som skal kigge på indgangsforholdene for hjemme- og udeholdets stemningsskabende tilskuere. Det sker ved gennemgang af samtlige superliga-stadions med fokus på service og det gode værtskab.

Eksempler på hændelser, der vil/kan medføre skærpede sanktioner:

  • Brug af kastegenstande, der kan forårsage personskade fx kanonslag og raketter, men også andre farlige kastegenstande, der kan ramme kampens aktører eller andre tilskuere
  • Brug af pyrotekniske effekter af særlig farlig karakter (fx kanonslag, raketter m.v.) 
  • Hvis afbrænding af pyroteknik forårsager forsinkelse eller afbrydelse af kamp.
  • Indtrængen på stadion eller på baneareal
  • Vold eller hærværk på eller i umiddelbar nærhed af stadion – fx mod klubbernes spillerbus/biler eller mod fanbusser, privatbiler eller tilskuere.
  •  

Eksempler på skærpede sanktioner:

  • Øgede bøder
  • Reduktion af kapacitet i bestemte tilskuerafsnit. Ved episoder på udebane kan der gives sanktioner i tilskuerafsnit på hjemmebane
  • Lukning af Capo-tårn i en given periode, hvis dette er blevet brugt til at aktivere eller orkestrere ulovlige hændelser

Det bliver som altid Fodboldens Disciplinærinstans, der beslutter sanktioner – typisk efter indberetning, men turneringsadministrationen kan også beslutte at reducere antallet af udebanetilskuere i en specifik kamp, hvis det vurderes nødvendigt ud fra en sikkerhedsmæssig vurdering.

De to klubber mødtes den 24. oktober 2021 på Brøndby Stadion, og her var særligt pyteknik og kasteskyts grund til, at Brøndby fik en bøde på 200.000 kroner, mens F.C. København fik en bøde på 150.000 kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P