Debutant-mål og elektrisk stemning på lægterne: Superligaen har fået nyt førerhold

F.C. København kunne kravle op på førstepladsen med en sejr over Odense Boldklub i søndagens sidste superligakamp.

FCK kunne tage et vigtigt skridt mod mesterskabet, da OB kom forbi græstæppet i Parken Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

F.C. København kunne spille sig på førstepladsen i Superligaen med en sejr over OB, efter FC Midtjylland tidligere søndag tabte til AaB.

OB havde til gengæld ligeledes brug for point, hvis og såfremt de gerne ville blive en del af den essentielle top seks i landets bedste række.

Gæsterne startede kampen godt ud, hvor de fik tilspillet sig flere gode chancer mod et afventende FCK-mandskab. Men FCK bed også fra sig, blandt andet William Bøving, som havde en afslutning, der gik snert forbi mål.

Efter 32 minutter kom forløsning så, da formstærke Pep Biel sendte løverne på sejrskurs. Målet kom efter et frispark fra den spanske flødefod, der dog tog en markant afretning og fuldstændig snød Hans Christian Bernat i OB-buret.

Men OB var ikke kommet for at pakke sig ned, de fortsatte nemlig med at byde den københavnske hovedstadsklub op til dans. Issam Jebali havde ved flere lejligheder nogle gedigne chancer, som han dog ikke fik konverteret.

Jens Stage troede han havde scoret til 2-0 efter 67 minutter, men den tidligere AGF’er var i en tydelig offsideposition. Dermed fortsat 1-0 til de hvidklædte, der desuden gav debut til Khouma Babacar og Paul Mukairu.

Og netop Babacar stemplede flot ind, da han scorede et debutmål med en nærmest glidende tackling efter 75 minutter. 2-0 og kampen virkede dermed lukket.

Sidste chance tilfaldt Jebali, der på et frispark fra 30 meter gjorde sit for at pynte en kende på resultatet, men bolden blev nemt viftet væk af Kamil Grabara. Kampen slutter med 2-0 til FCK, der dermed er nyt tophold i Superligaen.