VM 2022

2 min læsningKritik af FIFA: VM i Qatar er en fejl

Den tyske landsholdsspiller, Christian Günter, sender skarp kritik i retning af FIFA, da han mener, at VM i Qatar er en fejl.

2 min læsning
VM i Qatar og FIFA får endnu en gang kritik.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Den vel nok hidtil mest omdiskuterede VM-slutrunde i fodbold har endnu ikke fundet sted, men alligevel har den trukket overskrifter som aldrig før.

Nationer verden over har flere gange ytret sig kritisk over valget af værtsnation, der som bekendt blev Qatar.

En af de nationer, der også førhen har givet udtryk for, at man er utilfreds med Qatar som værtsnation, er Tyskland.

LÆS OGSÅ: 👇🏼👇🏼
VM 2022 – Den ultimative guide til VM i Qatar 2022

Nu siger den tyske landsholdsspiller og Freiburg-anfører, Christian Günter, at det bliver en mærkelig oplevelse for spillerne, da de ikke har haft mulighed for at have indflydelse på noget som helst i forbindelse med VM til november.

– Menneskerettigheder skal respekteres. Men som spiller kan man ikke påvirke ret meget. For mig liggerne den grundlæggende fejl i tildelingen af værtsskabet, siger Christian Günter til 11Freunde.

– Det er et følsomt emne. På den ene side vil man som fodboldspiller gerne spille et VM, men på den anden side er det også vigtigt at tage fat på problemstillingen.

Christian Günter bærer normalt et regnbuefarvet anførerbind i Freiburg, men det kommer han med al sandsynlighed ikke til at gøre ved VM, da FIFA og UEFA tolker det som et politisk budskab.

– Det hele starter ved UEFA og FIFA. Under EM måtte Allianz Arena ikke skinne i regnbuens farver, da det åbenbart er et politisk budskab – men det er det ikke. Det er et menneskeligt budskab, siger Christian Günter.

VM i Qatar bliver skudt i gang til november i år. FIFA udpegede Qatar som værtsnation tilbage i 2010.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer