3F Superligaen

Fodbolddirektør og Alm udviklede svensk topspiller: Godt match med Premier League

Den tidligere AIK-spiller, Alexander Isak, har skabt stor interesse hos flere europæiske topklubber, der følger ham tæt, når han boltrer sig i La Liga for Real Sociedad. Noget, Isaks tidligere fodboldchef i det svenske, Björn Wesström, i dag hylder og kalder en 'fjer i hatten' for datidens talentarbejde.

Alexander Isak vil ifølge Björn Wesström være spændende at se i Premier League
Alexander Isak vil ifølge Björn Wesström være spændende at se i Premier League. Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix.

CORNELIA DIAMOND, BELEK

Alexander Isak har vist sig, som en stjernespiller in spe, men rejsen dertil for den nu 22-årige angriber, har ikke været en snorlige vej.

Ikke desto mindre er han i dag én af de hotteste angribere, der spiller i Spanien, hvilket får Isaks tidligere fodboldchef, Björn Wesström – der ved årsskiftet tiltrådte som ny fodbolddirektør i Odense Boldklub, til at kalde Isak-historien for et sandt eventyr.

Wesström er nemlig blevet genforenet med cheftræneren Andreas Alm, som han tidligere har haft et mangeårigt samarbejde med i AIK. Og her var de to svenskere tilbage i 2017 netop med til at sælge Alexander Isak videre fra klubben, allerede sæsonen efter Alm havde rykket ham op på seniorholdet, til tyske Borussia Dortmund. Allerede her så de nogle markante kvaliteter hos targetmanden:

– Han har nogle fysiske, tekniske, taktiske og mentale kvaliteter, som det kræver, at spille på det niveau (…). Han har arbejdet hårdt og det betaler sig af, fortæller Wesström til campo.dk.

LÆS OGSÅ: 👇👇
Eftertragtet landsholdsspiller: Hvis FCM vil have dig, må du gøre noget rigtigt

I Tyskland blev det dog ikke til den store succes for angriberen, der endte med et lejemål til Willem II i 2019. Her fik Isak til gengæld sat sit aftryk med 14 mål og syv assists i 18 kampe – og så gik turen til den bedste spanske række på lang kontrakt med Real Sociedad.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Her har spydspidsen sidenhen etableret sig, som en af de bedste angribere i La Liga. Alt imens de solide præstationer har sikret ham en fast plads på Sveriges A-landshold, mens hans markedsværdi er steget eksplosivt til hele 300 millioner danske kroner ifølge Transfermarkt.

Artiklen fortsætter efter reklamen.

Derfor får den spanske klub angiveligt svært ved at holde på den komplette angriber frem til kontraktudløbet i 2026, efter flere storklubber allerede har forhørt sig om den svenske A-landsholdsspiller.

LÆS OGSÅ: 👇👇
Chelsea har planen klar – privatfly til Tuchel står stand by

Blandt andet Arsenal i Premier League, hvilket er en liga, som OB’s fodbolddirektør godt kunne se som et match.

– Han spiller i én af verdens bedste ligaer i Spanien, men det er klart, at Premier League er en anden størrelse, hvor det kræver endnu mere for at begå sig. Det ville være meget spændende, at se ham i Premier League, det synes jeg, slutter Wesström til campo.dk.

Du kan se hele interviewet i videoplayeren øverst i artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P