Europæisk Fodbold

Fodbolddirektør i Ajax forlader stilling efter anklager om upassende beskeder

Ajax' fodbolddirektør Marc Overmars forlader sin stilling med øjeblikkelig virkning - efter urovækkende anklager fra en række kvindelige ansatte.

Marc Overmars har været fodbolddirektør i Ajax siden sommeren 2012. Foto: AFC Ajax

Marc Overmars har valgt at forlade jobbet som fodbolddirektør i Ajax Amsterdam. Det sker efter en række anklager fra kvindelige ansatte om beskeder af upassende karakter.

Overmars bekræfter selv i forbindelse med opsigelsen, at han har sendt beskederne og beklager indholdet. Det har dog ikke været den nu tidligere fodbolddirektørs intention.

– Jeg skammer mig. I sidste uge blev jeg konfronteret med rapporter om min opførsel, og hvordan andre har opfattet den. Beklageligvis indså jeg ikke, at jeg krydsede grænsen, men det er blevet tydeligt for mig i de seneste dage, siger Overmars og fortsætter.

Artiklen fortsætter efter reklamen

– Jeg beklager. Denne opførsel er selvfølgelig helt uacceptabel for en i min position. Det kan jeg også se nu, men det er for sent. Jeg kan ikke se andre muligheder end at forlade Ajax, siger Overmars til klubbens hjemmeside.

Her fortæller bestyrelsesformanden i den hollandske storklub, at klubben ikke så andre udveje end en afslutning af samarbejdet.

– Det er ødelæggende for de kvinder, som er blevet udsat for hans opførsel. Da vi hørte om det, greb vi ind med det samme i tæt samarbejde med administrerende direktør Edwin van der Sar og med en udefrakommende ekspert, fortæller bestyrelsesformand Leen Meijaard og fortsætter.

LÆS OGSÅ: 👇🏻👇🏻
Frustreret Tottenham-chef siger op: Everton og Newcastle interesserede

– Marc er nok den bedste fodbolddirektør, Ajax har haft, derfor forlængede vi også hans aftale (2026 red.). Desværre har han virkelig krydset grænsen her, så det var slet ikke en mulighed for ham at fortsætte i jobbet, hvilket han også indså. Det er ekstremt smertefuldt for alle. Jeg ønsker, at alle involverede får fred og ro til at bearbejde situationen, slutter Meijaard.

Marc Overmars har været i stillingen som fodbolddirektør siden 2012, og fik for nyligt forlænget sin aftale til 2026.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P