3 min læsningMikael Anderson: Jeg har genfundet glæden ved fodbold i AGF

Mikael Anderson skiftede i sommer fra FC Midtjylland til AGF, og han fortæller nu, at han har genfundet glæden ved spillet i Aarhus.

3 min læsning
Mikael Anderson har genfundet fodboldglæden i AGF.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Mikael Anderson oplevede både op- og nedture i sin tid i FC Midtjylland.

Den i dag 23-årige midtbanespiller skiftede tilbage i 2013 fra AGF til FC Midtjylland som ungdomsspiller, inden han senere hen fik sit gennembrud som senior.

Tiden i FC Midtjylland bød dog også på lejeophold til både Vendsyssel og hollandske Excelsior, inden han i sommeren 2019 vendte retur til FC Midtjylland og var med til at vinde mesterskabet i den efterfølgende sæson.

Selvom Mikael Anderson i flere perioder blev brugt som fast starter hos FC Midtjylland, måtte han ad flere omgange også se sig selv blive udeladt af startelleveren. I et interview med campo.dk, fortæller Mikael Anderson, at situationen i FC Midtjylland i sidste ende ikke var holdbar for ham.

– Min rolle i Midtjylland var jo ikke særlig stor. Der skulle jeg bare passe egen butik, siger han til campo.dk og fortsætter:

– Jeg tror, at jeg havde nået endestationen i FCM – i forhold til hvor længe jeg havde været der, og i forhold til hvad jeg gerne ville opnå. Jeg følte, at jeg havde været der i så mange år, og jeg nåede at prøve lidt af det hele. Vi vandt mesterskabet, og der spillede jeg forholdsvist meget fra start og gjorde det fint, uden at det var fantastisk, og så var jeg lidt inde og ude af holdet i to år, siger han og tilføjer:

– Jeg kunne bare ikke se mig selv bruge endnu et år i den rolle, hvor jeg ikke fik ansvar og ikke fik spilletid.

I sommer tog Mikael Anderson så beslutningen om at forlade FC Midtjylland. Han havde mistet glæden ved at spille fodbold.

LÆS OGSÅ: 👇🏼👇🏼
AGF-profil: Hårdeste opstart i min karriere

Her stod AGF klar med åbne arme og villigheden til at betale FC Midtjylland for den islandske landsholdsspiler.

– Det var vigtigt for mig at komme videre for at få noget fodboldglæde. Og det har jeg 100 procent fået i AGF, fortæller han og fortsætter:

– AGF er et fantastisk sted at være. Jeg er super glad for at være her, fansene er helt fantastiske og måden, de har taget mig ind – det har været super dejligt at kunne mærke deres støtte. Klubben generelt har bare været helt fantastisk. Det er dejligt igen at kunne mærke den glæde og den spænding der er ved at spille fodbold, og det er i høj grad AGF’s fortjeneste.

Artiklen forsætter under reklamen

Den genfundne glæde ved fodbold skyldes også, at Mikael Anderson har skulle spille en større rolle på banen, siden han kom til AGF. Og selvom det har krævet tilvænning, er han vokset med opgaven.

Mikael Anderson vil forbedre AGF's offensiv i foråret– Jeg har skullet tage mere ansvar i kommunikationen på banen men også i spillet både offensivt og defensivt. Der har jeg udviklet mig personligt, og jeg forsøger stadig at tage mere ansvar og udvise lederskab. Det er en fed rolle, og jeg synes egentlig bare, at det er et fedt hold i AGF. Spillerne er fantastiske og vi har det sindssygt godt sammen.

– Det har været fedt at kunne mærke, at folk forventer noget fra en. Det er noget, jeg har savnet i Midtjylland.

Mikael Anderson drager sammen med resten af AGF til Alicante i Spanien den 31. januar, hvor man afvikler holdets anden træningslejr i forbindelse med dette års vinteropstart.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer