Europæisk Fodbold

Ajax går forbi PSV efter sejr i De Topper

De Topper-derbyet mellem PSV og Ajax er sjældent så betydningsfuldt, som det er tilfældet i år. De to klubber ligger nemlig side om side i toppen af Æresdivisionen, og med en sejr i søndagens udgave, er det nu Ajax, der fører ligaen.

PSV Ajax æresidvisionen
Foto: Olaf Kraak/AFP/Ritzau Scanpix

Det var et direkte opgør om førstepladsen i Æresdivisionen og samtidig mellem de to største klubber i hollandsk fodbold.

Rivaliseringen mellem Eindhoven-klubben PSV og Amsterdam-klubben Ajax ser i denne sæson ud til at gå hele vejen til sidste spillerunde, men søndag var det klubben fra Amsterdam, der løb med sejren.

Læs også: Barca vil have argentiner – Ajax siger nej

Ajax var på besøg på Philips Stadium i Eindhoven, og efter 34 minutter steg unge Brian Brobbey op ved bagerste stolpe og kunne heade Ajax foran 0-1. Brobbey blev i samme ombæring skadet og måtte derfor lade sig erstatte af brasilianske Danilo. Se den situation i videoen over artiklen.

I starten af anden halvleg bragte den tyske VM-finalehelt fra 2014, Mario Götze, balance i regnskabet, men den balance holdt kun i 20 minutter, inden den igen tippede til Ajax’ side.

Med godt et kvarter tilbage af kampen gjorde marrokanske Noussair Mazraoui det nemlig til slutresultatet 1-2, og med de tre point overtager Ajax Æresdivisionens førsteplads fra netop PSV.

Danske Mohamed Daramy så hele kampen fra Ajax-bænken.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P