1 min læsningRobinhos ni års fængselsstraf for voldtægt stadsfæstet af højesteret

Den tidligere Real Madrid, Manchester City og AC Milan-spiller, brasilianske Robinho, har onsdag fået sin dom fra 2017 stadsfæstet i den italienske højesteret. Dommen lød på ni års fængsel for voldtægten af en albansk kvinde tilbage i 2013.

1 min læsning
Robinho voldtægt fængsel
Foto: Tony Gentile/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tidligere brasilianske landsholdsangriber, Robinho, skal ni år i fængsel.

Det står fast, efter den italienske højsteret – Italiens højeste retslige instans – onsdag stadsfæstede den dom, som Robinho allerede i 2017 fik ved retten i Milano.

Robinho appellerede allerede i marts 2021 dommen, men fik også dengang afvist sin appel.

Læs også: BBC: Benjamin Mendy tiltalt for endnu en voldtægt

Den tidligere Real Madrid-spiller er blevet dømt for sin deltagelse i en gruppevoldtægt af en 23 år gammel albansk kvinde på en natklub i 2013.

Dommen betyder, at Robinho skal afsone ni år i et italiensk fængsel, men det er langt fra sikkert, at det kommer til at ske. Den klubløse spiller er nemlig tilbage i Brasilien, som ikke har nogen udleveringsaftale for egne borgere.

Robinho skiftede i 2020 fra tyrkiske Basaksehir til hjemlandets Santos, men bare seks dage efter kontraktunderskrivelsen rev klubben kontrakten i stykker, da en af holdets sponsorer trak sig ’af respekt for kvinder’, skriver ESPN.

Robinho forlod Italien i sommeren 2015, hvorfra turen gik til først kinesisk fodbold hos GZ Evergrande. Herefter skiftede han hjem til brasilianske Atlético Mineiro. Inden sin hjemvenden til barndomsklubben Santos var han først forbi tyrkiske Sivasspor og altså hovedstadsklubben Basaksehir.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer