Tottenham tabte til Chelsea og VAR i Carabao Cup

Tottenham fik to straffespark og scorede et mål i åbent spil, og havde det ikke være for VAR, havde kampens udfald med garanti set markant anderledes ud.

Chelsea er videre efter en samlet 3-0 sejr over Tottenham i Carabao Cup.

Der skulle blot gå 18 minutter, inden Antonio Rüdiger kunne sende Chelsea foran med 0-1 på et hovedstød efter et hjørnespark. Pierluigi Gollini så skidt ud i Tottenham-målet.

Kort før pausen var Antonio Rüdiger i hovedrollen endnu engang. Denne gang, fordi han nedlagde danske Pierre-Emile Højbjerg, hvilket resulterede i et straffespark, der senere blev omstødt af VAR til et frispark.

Ti minutter inde i 2. halvleg fik Tottenham tildelt et straffespark for anden gang i kampen – og for anden gang i kampen blev kendelsen korrekt annulleret efter VAR.

Efter 64 minutter kunne Tottenhams spillere og fans juble, da Harry Kane satte bolden ind – Kepa var dog så langt ude af Chelsea-målet, at Harry Kane blev trukket offside. Målet blev korrekt annulleret efter VAR.

Fem minutter før slutfløjt blev kampen sat på pause, da der opstod en “medical emergency”, hvor en af tilskuerne på stadion tilsyneladende fik et ildebefindende. Kampen blev genoptaget kort tid efter.

“Snydt” for to straffespark og et mål, ender Tottenham med at tabe 0-1 hjemme mod Chelsea. VAR-kendelserne var dog korrekte, og Chelsea går fortjent videre med en samlet sejr på 3-0.

Kampens spiller: Kepa Arrizabalaga

Tottenham skulle på en svær, men ikke umulig, opgave, da de hjemme mod Chelsea skulle forsøge at spille sig videre i Carabao Cuppen, efter den første semifinale var endt med 2-0 til Chelsea.

Efter 18 minutter gik det så fra en svær til en næsten umulig opgave for Tottenham, da Chelseas Antonio Rüdiger headede bolden ind efter et hjørnespark. Tottenham-keeperen Pierluigi Gollini mistimede sit indgreb totalt, og boksede nærmest forbi bolden. Da Rüdiger havde sat hovedet på, røg bolden dermed ind i et tomt mål til 0-1 og en samlet stilling på 0-3.

Kort før pausen var der tvivl om, hvorvidt Tottenham skulle tildeles et straffespark eller et frispark. Situationen opstod, da Pierre-Emile Højbjerg tog et godt løb gennem kæderne, inden han blev nedlagt af Antonio Rüdiger på kanten af feltet – Der blev først dømt straffespark, men det endte dog med et frispark på feltkanten, da forseelsen mod Pierre-Emile Højbjerg blev begået udenfor feltet. Tottenham formåede ikke at omsætte frisparket til mål.

Tidligt i anden halvleg fik Harry Kane sendt Lucas Moura i dybden efter en flot dribletur. Lucas Moura strakte sig ud efter dybdebolden fra Harry Kane, men kunne ikke nå den. Chelseas Kepa var kommet ud af målet, og fik ramt både bolden og Lucas Moura. Tottenham fik endnu engang tildelt et straffespark, men efter VAR-tjek blev det korrekt annulleret, da Kepa tydeligt ramte bolden før han ramte Lucas Moura i sit indgreb.

Få minutter senere var der gang i stadion, og hjemmepublikummet troede på et comeback til Tottenham. Efter en skidt pasning af Chelsea-keeperen endte Harry Kane foran et mål uden målmand, og han sparkede ubesværet bolden ind. Det udløste stor jubel på stadion, men kort efter var VAR på spil endnu engang. Målet blev korrekt annulleret, Kepa var så langt ud af Chelsea-målet, at Harry Kane var offside på afleveringen fra Lucas Moura.

Kort før slutfløjt blev kampen afbrudt og sat på pause, da der opstod en “medical emergency” hos en af tilskuerne på stadion. Hvad der helt præcist skete vides ikke, men kampen blev genoptaget efter cirka fem minutters pause.

Kampen endte med 0-1 til Chelsea, der dermed er videre til finalen i Carabao Cup, hvor de møder enten Arsenal eller Liverpool.