Usikre Manchester United sejrede i lige kamp mod Aston Villa

Manchester United kom foran tidligt i FA Cup-opgøret mod et Aston Villa-mandskab, der pressede på til det sidste.

Scott Mctominay blev helten for Manchester United i FA Cup-kampen mod Aston Villa mandag aften. Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix

Scott McTominay stjal opmærksomheden tidligt i kampen med et fint hovedstødsmål, der bragte Manchester United i front efter syv minutter.

Aston Villa pressede hårdt på, hvor Ollie Watkins havde et forsøg på overliggeren.

Aston Villa fik udlignet til 1-1 med et kluntet mål fra Danny Ings, men en længere VAR- og dommer-vurdering underkendte målet.

Aston Villa fortsatte jagten på en udligning, men Manchester United fik kontrol over kampens sidste minutter, og sikrede sig 1-0 sejren.

Kampens spiller: Scott McTominay, Manchester United

Inden kampen meldte Manchester United-træneren Ralf Rangnick ud, at holdet ville stille i stærkeste opstilling til FA Cup-opgøret mod Aston Villa. United viste den styrke fra kampens start.

Efter en del spil udenfor Villa-feltet sendte brasilianske Fred et skarpt indlæg ind i panden på Scott McTominay, der på fin vis headede de røde djævle i front med 1-0.

Aston Villa skruede herefter gevaldigt op for tempoet, hvor angriberen Ollie Watkins kom i fokus. Først med en kæmpe afbrænder ved bagerste stolpe. Nogle minutter senere viste han sin fysiske overlegenhed ved at løbe hele United-defensiven over ende efterfulgt af et kraftigt skud, der fik overliggeren til at vibrere og De Gea til at slippe med skrækken.

Watkins fortsatte i hovedrollen i anden halvleg, efter at have haft en tvivlsom fod på bolden inden angriber-kollegaen Danny Ings til sidst fik tumlet bolden over målstregen med både hoved og knæ. Men de to nævnte kropsdele var sammen med skulder og tå i en offside position, som VAR spottede, og målet blev derfor underkendt.

Aston Villa var ikke færdige med at opsøge udligningen, men United overtog boldbesiddelsen og kampens tempo de sidste ti minutter.

Manchester United spiller sig dermed videre til 1/16-finalerne af FA Cuppen, hvor de møder Middlesbrough.