International Fodbold

FIFA efterforsker beskyldninger om seksuelt misbrug: Krævede seksuelle ydelser for at udtage spillerne

FIFA har bekræftet, at man har påbegyndt en efterforskning om seksuelt misbrug i Gabonesisk fodbold.

Gabon deltager lige nu i Africa Cup of Nations.
Gabon deltager lige nu i Africa Cup of Nations, men bag kulissen er der ved at udspille sig en skandale af de helt store. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Ritzau Scanpix

Gabonesisk fodbold står potentielt overfor en decideret skandale, da FIFA netop har bekræftet, at man foretager en efterforskning af fodboldscenen i landet. Det sker, efter flere angivelige ofre og vidner er stået frem med beskyldninger om seksuelt misbrug.

En stor del af beskyldningerne er rettet mod den tidligere U17-landsholdstræner Patrick Assoumou Eyi, der, sammen med to andre trænere, bliver beskyldt for at have begået voldtægt og overgreb mod de unge gabonesiske spillere. Det skriver The Guardian.

Patrick Assoumou Eyi bliver desuden også beskyldt for forsøg på voldtægt af mindreårige, samt at have sat nogle af de unge spilleres liv i fare. Hvis han bliver fundet skyldig, står han til op mod 30 års fængsel.

Sagen stopper dog ikke her. Også Serge Mombo, der har en højtstående stilling på fodboldscenen i Gabon, bliver beskyldt for at have tvunget de unge spillere til at have sex med ham, hvis de ville udtages til de forskellige ungdomslandshold.

Serge Mombo blev i sommeren 2021 genvalgt som præsident for La Ligue de l’Estuarie, der er Gabons svar på Superligaen. Han har ligeledes en rolle i staben hos Gabons landshold ved Africa Cup og Nations, der lige nu finder steder i Cameroun.

Artiklen fortsætter under reklamen.

FIFA udtaler selv følgende om sagen:

På grund af beskyldningernes omfang og alvorlighed, kan vi bekræfte, at FIFA’s uafhængige etiske komité har åbnet en efterforskning, hvor man ser nærmere på sagen.

– Vær venlige at forstå, at vi ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt af efterforskningen, meddeler FIFA.

Serge Mombo har efter beskyldninger valgt at gå til modsvar på Facebook, hvor han skriver følgende:

– Jeg ville gerne grine af det (beskyldninger, red.), men faktum er, at det her er for alvorligt til den slags.

– Jeg var en international dommer, og er nu præsident i ligaen. Jeg har aldrig været en del af noget så beskidt, som det der bliver beskrevet. Jeg fordømmer den slags opførsel, skriver Serge Mombo.

Læs også: African Nations Cup 2022 – få overblikket over de største stjerner her!

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P