Bundesligaen

Bundesliga-klub sætter transferrekord: Henter 18-årig amerikaner

FC Augsburg har hentet den 18-årige Ricardo Pepi, og ifølge tyske Kicker er det endt som det dyreste indkøb i klubbens i historie.

Ricardo Pepi skifter fra MLS i USA til Bundesligaen i Tyskland.
Foto: Jerome Miron/Usa Today Sports/Ritzau Scanpix

Den amerikanske fodboldscene (ikke at forveksle med amerikansk fodbold) er i mange år blevet anset som værende en sovende kæmpe.

Nu kan europæisk fodbold byde velkommen til endnu en amerikaner.

Det drejer sig om den Texas-fødte Ricardo Pepi. I en alder af blot 18 år krydser han nu atlanten. Det gør han for at fortsætte sin fodboldudvikling i tyske FC Augsburg.

Ricardo Pepi skifter fra MLS-klubben FC Dallas, og ifølge det tyske medie Kicker, er der tale om en rekordhøj transfersum for FC Augsburg.

Selvom både FC Augsburg og FC Dallas har indgået en aftale om ikke at offentliggøre detaljerne for transferen, erfarer Kicker, at prisen lyder på 16 millioner euro for Ricardo Pepi. Den pris kan dog godt stige, da der i kontrakten er indskrevet potentielle bonusbeløb.

Ricardo Pepi er dermed den dyreste spiller i FC Augsburgs historie.

– Vi er meget tilfredse med, at Ricardo har besluttet sig for at tilslutte sig FC Augsburg, til trods for interesse fra flere internationale topklubber. Vi var i stand til at vise ham en klar og tydelig vej for hans sportslige udvikling, hvilket var med til at få ham overbevist, siger Stefan Reuter, sportsdirektør i FC Augsburg, til klubbens hjemmeside.

Også hovedpersonen selv sætter ord på sine tanker om skiftet fra USA til Tyskland.

– Det var min drøm at flytte til Europa efter forrige sæson i MLS. Jeg ser FC Augsburg og Bundesligaen som det perfekte miljø for min videre udvikling, hvor jeg som en ung spiller kan få en masse kamperfaring på det højeste niveau, siger Ricardo Pepi.

Den unge angriber er noteret for 55 kampe og 15 mål i USA’s bedste fodboldrække.

Kontrakten mellem FC Augsburg og Ricardo Pepi strækker sig til 2026.

Augsburg indtager en øjeblikkelig 15. plads i Bundesligaen. Her kommer Pepi til at blive holdkammerat med danskerne Mads Valentin og Frederik Winther.

Læs også: Medie: Så meget byder Newcastle på Trippier

Læs også: Medie: Dansk landsholdsspiller koster 50 millioner – FCK klar med bud

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P