Tre føringer var akkurat nok, da Southampton snød West Ham

West Ham havde brug for point, da Southampton besøgte Olympic Stadium i London søndag, såfremt de ville bevare sin top fem-placeringen i Premier League. Men gæsterne havde andre planer.

Norske Mohamed Elyounoussi gav gæsterne en forrygende start, idet han efter otte minutter kanonerede bolden ind bag en chanceløs keeper.

Det var på overraskende vis Southampton, der havde mest at byde på i kampens første halvdel, der endte med en fortjent føring.

Michail Antonio var hensat til bænken i kampen, men da han kom på banen i anden halvleg, skulle han kun bruge fire minutter på at udligne.

På et straffespark fik James Ward-Prowse genskabt Southampton-føringen efter en times spil. Men fem minutter efter reducerede Said Benrahma. 2-2.

Og for tredje gang kunne Southampton så bringe sig i front, da en sjælden Jan Bednarek-scoring gjorde det til 2-3.

Kampens spiller: James Ward-Prowse, Southampton.

Der skulle ikke gå mere end små ti minutter før Southampton, noget overraskende, bragte sig foran ude mod West Ham søndag aften, da der var dømt Boxing Day.

Målet stod Mohamed Elyounoussi for, da han efter en fin assist fra backen Kyle Walker-Peters, smaskede bolden ind i nettet.

Der var flere forsøg til begge hold i første halvleg, hvor særligt Southampton virkede oplagte. Det blev dog ved en smal udebaneføring ved pauseteen.

Fire minutter inde i anden halvleg Michail Antonio kunne den netop indskiftede, Michail Antonio, bringe balance i regnskabet for West Ham med en hovedstødsscoring til 1-1 efter et hjørnespark.

Ward-Prowse kunne efter et veleksekveret straffespark genetablere føringen til Southampton efter en times spil, men Mohamed Said Benrahma ville det dog anderledes, da han fem minutter efter udlignede i opgøret på en assist fra Jarrod Bowen til 2-2.

Polske Jan Bednarek sendte gæsterne på 3-2 efter 70 minutter, og nu skulle Southampton så for tredje gang forsøge at forsvare en føring.

Det blev kampens sidste scoring, efter en ellers hæsblæsende anden halvleg. Southamptons første sejr over West Ham i fire år sender dem op på 14. pladsen, mens West Ham glider ned på sjettepladsen.