Sene mål da Thomas Frank og Brentford led pokalexit til Chelsea

Brentford og et yderst skades- og coronaramt Chelsea-mandskab dystede onsdag aften om en semifinaleplads i Carabao Cup, mens Tottenham og West Ham gjorde det samme andetsteds i London.

Chelsea
Chelsea er klar til semifinalen efter en 0-2 sejr over Brentford. Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Brentford og Chelsea kæmpede onsdag aften for en plads i semifinalerne i dette års Carabao Cup. Her var sidstnævnte hårdt ramt af skader og coronasmitte, hvorfor man gav debut til de unge Xavier Simons, Harvey Vale og Jude Soonsup-Bell, der alle startede inde.

Det var dog Brentford der var farligst i første halvleg, hvor danske Mathias Jensen og Rico Henry var tæt på at bringe værterne i front. Dog reddede Kepa Arrizabalaga begge forsøg, hvorfor første halvleg sluttede målløst 0-0.

I anden halvleg skiftede Chelsea det tunge og rutinerede skyts ind, hvilket gav pote ti minutter før tid. Her scorede Pontus Jansson nemlig selvmål for Brentford.

Kort herefter begik Brentford-målmand Álvaro Fernández så straffespark, som Jorginho stensikkert scorede på, og sikrede Chelsea videre avancement i Carabao Cup med en 0-2 sejr.

Kampens spiller: Trevoh Chalobah, Chelsea.

Brentford og Chelsea skulle onsdag aften forsøge at spille sig i semifinalen i denne sæsons Carabao Cup. Her var særligt Chelsea hårdt ramt med både skader og coronasyge spillere, hvorfor man havde tre unge spillere i Xavier Simons, Harvey Vale og Jude Soonsup-Bel med i startopstillingen.

Danske Mathias Jensen var derudover en ud af to danskere i startopstillingen hos Brentford, og han var efter 31 minutter tæt på at bringe hjemmeholdet foran med 1-0. Således headede han fra tæt hold på mål, men en vågen Kepa Arrizabalaga reddede Chelsea fra at komme bagud.

Det samme skete efter 39 minutters spil. Her var det blot Rico Henry, der fra sin position som offensiv venstre back kom til en afslutning, hvor Kepa igen reddede for udeholdet. Det forblev dog målløst ved halvleg.

Anden halvleg fortsatte lige så taktisk som første, men jo længere hen opgøret kom, jo stærkere og mere rutineret blev Chelseas 11 spillere på banen. Således kom Jorginho, Christian Pulisic, Mason Mount, Reece James og N’Golo Kanté ind i løbet af halvlegen, hvor de erstattede de unge debutanter.

Det var derfor et mere konkurrencedygtigt udehold, der spillede sig tættere og tættere på Brentfords mål i løbet af halvlegen. Det gav med blot ti minutter tilbage af kampen pote, da Reece James’ hårde indlæg klodset blev bragt i eget mål af Brentford svenske kaptajn Pontus Jansson.

Kort herefter blev det så til 0-2, da Álvaro Fernández klodset begik straffe mod Christian Pulisic. Det udnyttede Jorginho stensikkert og sendte dermed Chelsea videre til semifinalen.

Andetsteds dystede to andre London-klubber ligeledes for en semifinaleplads i Carabao Cuppen. Her tog Tottenham med Pierre-Emile Højbjerg tilbage i startopstillingen nemlig imod West Ham i et opgør, der sluttede med en sejr til Tottenham på 2-1.

Pierre-Emile Højbjerg
Pierre-Emile Højbjerg spillede en stor kamp for Tottenham, hvor han blandt andet leverede en assist. Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix

Dermed er både Chelsea og Tottenham med i bowlen, når der sent onsdag aften trækkes lod til semifinalerne, som bliver spillet i dagene efter den 3. januar 2022, mens finalen spilles på Wembley Stadium den 27. februar 2022.