Arsenal udspillede naive Leeds

Der var ganske enkelt klasseforskel, da Arsenal i lørdagens eneste Premier League-kamp gæstede Leeds på Elland Road. Hjemmeholdet spillede naivt, og lignede undervejs et hold, der kan få det meget vanskeligt i Premier League.

Gabriel Martinelli Arsenal Leeds

Kun én af de seks planlagte Premier League-kampe lørdag blev afviklet, og her afmonterede Arsenal i første halvleg Leeds helt og aldeles. Arsenal vandt 1-4.

Gabriel Martinelli scorede kampens første to mål, inden Bukayo Saka lukkede første halvleg med sin scoring til 3-0.

Efter pausen kom Leeds bedre med, og på et straffespark af Raphinha fik de reduceret til slutresultatet 1-3, inden indkskiftede Emile Smith-Rowe gjorde det til slutresultatet 1-4.

Med sejren sikrer Arsenal sig minimum én runde mere på fjerdepladsen, mens Leeds fortsat er faretruende tæt på nedrykningsstregen.

Kampens spiller: Gabriel Martinelli, Arsenal

Leeds havde forud for dagens hjemmekamp mod Arsenal tabt sine to seneste opgør i Premier League, men klubben havde ikke tabt tre kampe i streg, siden klubben forud for sidste sæson vendte tilbage til de fine selskab.

Den fine statistik så allerede fra kampens start til at være i fare, for efter tre minutter havde Bukayo Saka brændt en gigantisk chance, mens også Alexandre Lacazette blev afvist – på en flot redning af hjemmeholdet Ilan Meslier.

Mens Leeds var fuldstændig tandløse, så Arsenal ikke ud til at savne den nu forhenværende anfører, Pierre Emerick-Aubameyang, for efter et kvarter bragte Gabriel Martinelli gæsterne i front, da han tog bolden fra Adam Forshaw, der fandt det passende at drible rundt i eget felt.

Selvsamme Martinelli fordoblede efter en lille halv time føringen for gæsterne, da han viste god teknik, fart og balance og med en stiv tå sendte bolden ind bag den franske Leeds-målmand.

Leeds noterede sig ikke for så meget som et eneste skud på mål i første halvleg, men i de døende minutter kom Arsenals 11. af slagsen, og for tredje gang endte afslutningen i målnettet, da Bukayo Sakas afslutning blev så meget rettet af af en Leeds-forsvarer, at Meslier i Leeds-målet ikke havde nogen chance.

Klasseforskellen var knapt så markant i anden halvleg, men foruden en grim tackling fra Arsenals Granit Xhaka, der dog slap uden tiltale, forløb den første halve time uden de store begivenheder, men det fik den tidligere Leeds-spiller, Ben White, lavet om på.

Arsenals rekorddyre forsvarsspiller savede på det nærmeste Joe Gelhardt midt over i Arsenal-feltet, og så måtte brasilianske Raphinha steppe op til straffesparkspletten, og med en hård afslutning øverst i højre målhjørne havde Arsenal-målmand Aaron Ramsdale ingen chance.

Spænding blev der dog intet af, for med syv minutter igen udnyttede Martin Ødegaard og Emil Smith-Rowe en Arsenal-kontra. Nordmanden spillede med et fint vip englænderen fri, og uden den store betænkningstid lukkede og slukkede Arsenals nummer 10 kampen med kampens sidste scoring.